IJ Kunst Collectief op NDSM-werf

Cultuur
Een van de werken die te zien zijn tijdens de expositie in Nieuw Dakota.
Een van de werken die te zien zijn tijdens de expositie in Nieuw Dakota. (Foto: aangeleverd)

NOORD - De vierde editie van het IJ Kunst Collectief (IJKC) vindt 5 en 6 september plaats in het pand van Nieuw Dakota op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het IJKC is een initiatief van kunstliefhebber Edwin van den Hoek. Opnieuw heeft hij dit jaar een pop-up groepsexpositie samengesteld met het werk van twintig zeer diverse beeldend kunstenaars en kunstscheppenden uit de mode- en designwereld.

Deze combinatie van makers uit de vrije en uit de toegepaste kunst levert een boeiend totaalbeeld op. De strenge hand van Van den Hoek als curator zorgt voor spannende contrasten enerzijds, terwijl anderzijds de verschillende disciplines vloeiend in elkaar overlopen. De expositie van uiteenlopende werken, waaronder monumentaal beeldhouwwerk in steen, objecten van papier, geborduurde taferelen en ‘klassiek’ geschilderde schilderijen, levert een eigenzinnige wereld op waarin de bezoeker naar hartenlust kan ronddwalen.

Aan deze editie doen de volgende kunstenaars mee: Severine Amsing, Thalé Baas, Marco Brouwer, Mieke Dingemanse, Sigrid van Essel, Robbert de Goede, Reineke Groters, Raymond Huisman, Chiel Kleipool, Brigitte de Langen, Lily Odette, Lisa Ottevanger, Saskia de Rooy, Bastiaan Thijssen, Cora Verhoog, Robert Vorstman, Pepijn van den Wall Bake, Ada van Wonderen, Gineke Zikken en Astrid Zuidema. Alle kunstenaars zullen gedurende het hele weekend ‘live’ aanwezig zijn.

De expositie vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 september van 11.00 tot 17.00 uur. Nieuw Dakota, Ms. Van Riemsdijkweg 41 B.