De Pekmarkt op het Mosveld

Nieuws
De Pekmarkt tijdelijk verplaatst
De Pekmarkt tijdelijk verplaatst (Foto: Aangeleverd)

NOORD – Eerder al besloot het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord om de Pekmarkt tijdelijk te verplaatsen naar het Mosveld. Die operatie is geslaagd en woensdag 1 mei is het de eerste marktdag op het Mosveld.

De Van der Pekstraat is de komende jaren minder goed bereikbaar. Dat komt door werkzaamheden in de openbare ruimte en de renovatie door Ymere van woningen in de buurt. Door de slechtere bereikbaarheid trekt de markt minder bezoekers. Op het Mosveld is de markt goed bereikbaar. “We verwachten daarom dat de markt daar meer bezoekers trekt” luidde de motivatie voor de verhuizing. 

Nu de Pekmarkt op Mosveld staat, zal op verschillende momenten onderzocht worden welke locatie beter is voor de markt en het winkelgebied: op de Van der Pekstraat of op het Mosveld. Afhankelijk van deze uitkomst kan de Pekmarkt permanent op het Mosveld blijven staan. 

De “feestelijke” opening zal overigens plaatshebben op 18 mei. Dat zal geschieden met o.a. stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi, maar 1 mei is de eerste echte marktdag. En daar zal ongetwijfeld veel publiek op af komen.