Diamanten echtpaar Ardjosentono-Marsam centraal

Nieuws
Echtpaar Ardjosentono-Marsam met Canan Uyar in hun midden
Echtpaar Ardjosentono-Marsam met Canan Uyar in hun midden (Foto: ROB BEENSE)

NOORD - Met in gedachten dat een 60 jarige huwelijksband een heuglijk feit is ging stadsdeelcommissielid Canan Uyar woensdag 8 mei op bezoek bij familie Ardjosentono - Marsam aan de Koperslagerij in Noord. “Dat is niet niets, dat verdiend zeker een bezoek met een mandje versnaperingen.”

De heer en mevrouw Ardjosentono-Marsam stonden klaar om deze heuglijke dag op de foto vast te laten leggen en het mandje namens het stadsdeel in ontvangst te nemen. Ook de dochter des huizes en een nichtje waren aanwezig om de familie bij dit bezoek te ondersteunen. 

Het echtpaar was al in hun sas met de felicitatiebrief van Koning Willem Alexander en koningin Maxima. Daarbovenop werd het bezoek namens het stadsdeel zeer op prijs gesteld zeiden ze. Hoewel de roots van het echtpaar in Suriname liggen gaan ze er niet meer heen. 

Zo vertelden zij over hun komst naar Nederland in 1974 en hoe ze tijdelijk een paar jaar in een pension verbleven voordat ze in aanmerking kwamen voor een woning. Sinds 1980 woont het echtpaar in Noord. Eerst vijf jaar op de Meeuwenlaan en vanaf 1985 tot heden op het IJplein. Ze zijn gezegend met zeven kinderen en vinden het heerlijk om hun kinderen en kleinkinderen om zich heen te hebben. 

Wel maken ze zich zorgen over de woningnood en vragen zij zich af of hun kleinkinderen überhaupt nog een betaalbaar huis kunnen vinden in Amsterdam straks. Naast de woningnood vinden de heer en mevrouw Ardjosentono - Marsam dat het aantal betaalbare woningen aan het slinken is.

Ondanks al deze kopzorgen vinden ze dat gezond zijn en gezond blijven het allerbelangrijkste is het leven is en zijn ze dankbaar voor hun 60 jarig samenzijn dat samen met hun kinderen en kleinkinderen gevierd zal gaan worden.