Nieuwe kinderburgemeester en kinderraad gezocht

Nieuws
De kinderraad heeft de afgelopen jaren mooie dingen bereikt
De kinderraad heeft de afgelopen jaren mooie dingen bereikt (Foto: Aangeleverd)

AMSTERDAM - Het is tijd om een nieuwe kinderburgemeester en kinderraad te kiezen. De huidige kinderraad en kinderburgemeester zwaaien nog voor de zomer af. Kinderen kunnen zich nog tot en met 15 mei aanmelden.

De kinderraad heeft de afgelopen jaren mooie dingen bereikt. De kinderen dachten mee over afval, maakten zich hard tegen pesten, en zetten zich in voor sport en cultuur en veilig verkeer voor kinderen. Zo kwam er een veilige schoolstraat. Ook vertegenwoordigden ze alle kinderen van Amsterdam op bijzondere momenten, zoals de Dodenherdenking en de Kinderherdenking Slavernijverleden. Een hele belangrijke en leuke taak. 

Een aanrader 

Iedereen van de kinderraad vond het ontzettend leuk om mee te denken en mee te doen. Zo vonden Jeahnio en Hugo het bezoek aan het Afvalbedrijf super interessant. En Yasmin vond de kinderraad echt iets voor haar omdat ze iemand is die graag haar mening laat horen. Jennifer vond het fijn om te helpen om Amsterdam nóg beter en mooier te maken: “Kinderen hebben heel veel ideeën.” 

Kinderburgemeester Phileine vertelt: “Ik raad de kinderraad aan, omdat je in een hele leuke groep kinderen terechtkomt. Ook is het heel mooi als de burgemeester en wethouders echt naar je luisteren. Als je het belangrijk vindt dat de stem van kinderen in Amsterdam gehoord wordt, is de kinderraad zeker iets voor jou!” 

Aanmelden 

We zijn op zoek naar kinderen die volgend jaar in groep 7 of 8 zitten en goede ideeën hebben om Amsterdam nóg mooier en leuker te maken. Zij kunnen zich nog tot en met 15 mei aanmelden voor de kinderraad via www.amsterdam.nl/kinderraad 

Gezocht worden 16 kinderraadsleden, van wie eentje de kinderburgemeester mag worden. 

Eind mei zal de uitslag bekend gemaakt worden. Kinderen die zijn uitgekozen voor de kinderraad, krijgen een telefoontje.