Voetbal na rustperiode weer in de kijker in Noord

Sport
De Meteoor ging eerder al onderuit tegen Hercules Zaandam (2-5)
De Meteoor ging eerder al onderuit tegen Hercules Zaandam (2-5) (Foto: Harry Kho)

Wat betreft het trappen tegen de bal was er achterliggend weekeinde weinig te melden. Komend weekeinde zal dat totaal anders zijn.

Wel beweging valt er te melden aan de technische kant van de clubs in Noord. Bij kampioenskandidaat HBOK is Rachid Lamalam sinds 2019 als assistent-trainer werkzaam. Hij vertrekt uit Zunderdorp en stort zich in een avontuur in de Verenigde Staten. Hij gaat aan de slag als Chief Operation Officer (COO) bij een evenementenhal in Las Vegas. Niet alleen Lamalam verlaat straks de club. Aanvoerder Tom de Lange gaat, net als vice-aanvoerder Donny Rijnink en teammanager Jaap Ronday, ook stoppen.

Bij eerste klasser ASV De Dijk heeft men Ben Vis en Ron van Niekerk bereid gevonden in de voetsporen te treden van Kelly Giessen die aan de slag gaat bij WV-HEDW. Van Niekerk is momenteel als interim-trainer actief bij competitiegenoot en rode lantaarndrager SCPB ’22.

Programma

Een vooruitblik op het komende weekend leert dat er voor HBOK in 2A kansen liggen bij Zwaluwen’30 waar OSV op bezoek moet bij het onderaanstaande EVC.

In 3B zal TOB er alles aan moeten doen om runner up AMVJ een pootje te kunnen lichten om rechtstreekse degradatie wat verder weg te duwen. 

In 4A ontvangt Meteoor kampioen Sporting Andijk, gaat Kadoelen op bezoek bij Wherevogels (winst is bittere noodzaak), ontvangt OFC de nr 3 SVW’27 (ook hier is winst belangrijk) en gaat het arme Volewijckers richting zee om middenmoter Egmond te ontmoeten.


Op zaterdag komt ook ASV De Dijk (1A) in actie. Op eigen veld is de club gastheer voor ZOB. Ook hier is een plek in de nacompetitie inzet van de strijd.

In 3B heeft Meteoor nog een weekje langer vrij. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat voor 12 mei genoteerd. Dan komt het sterke WSV’30 op bezoek.
297