Dansles is leuk! Goed voor de hersenen en nog zoveel meer!

Uitgaan
Bijzonder dansdecor
Bijzonder dansdecor (Foto: Sanne Fokkens)

NOORD - Dansles is voor senioren, voor vijftigplussers èn voor alle leeftijden natuurlijk. Maar in de Banne is er een les speciaal voor 50plussers! Elke donderdagochtend van 10.45-11.45 uur kunnen zij lekker komen dansen in de Theaterzaal van het Huis van de Wijk de Banne.

Het gaat om een actieve groep die wekelijks gezellig met elkaar danst, houdt van uitdaging en af en toe zelfs een optreden. Zondag 7 april stond de groep bijvoorbeeld met haar nieuwste flashmob ‘Le Freak’ op De Dansdag in De Hallen.

Dat bleek een groot succes: iedereen klapte en danste enthousiast mee! Van jong tot ouder werden ze aangestoken door de flashmob ‘Le Freak’ van CHIC! Bij Banne Bruist! op zondag 8 september staat deze nieuwe flashmob in elk geval weer op het programma.

“De vorige flashmob die we maakten op ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson en Bruno Mars dansten we onder meer bij Older Friends van Only Friends en bij Pink Dance, een roze dansmiddag in Oud-West. Voor het eerst dat we een meer ‘urban’ stijl deden, dus dat hebben wij ook in huis.”

In het Huis van de Wijk de Banne kwamen de Stadsreporters begin dit jaar filmen en interviewen. Zij deden de cursus bij de OBA en maakten een geweldige film over ‘Bewegen in de Banne’. 

Behalve dat dansen gewoon leuk en gezellig is, is het eveneens goed voor de hersenen, de botten en natuurlijk de coördinatie en conditie. Dansen vermindert bijvoorbeeld het risico op dementie met 76%! Het Albert Einstein College of Medicine deed hier maar liefst 21 jaar onderzoek naar. Dansen is goed voor de gezondheid, het brengt plezier en geeft vrijheid in je lijf en je hoofd!

Kom ook lekker dansen. Een proefles is 5 euro. Meer info en opgeven via: Dansdocent Sanne Fokkens: sanne@sannefokkens.nl, 06-24957401, www.sannefokkens.nl

Dansles is leuk & goed