Winterweken in de Duindorpen

Nieuws
Lichtjes langs Klimduin.
Lichtjes langs Klimduin. (Foto: Joost Botman)

SCHOORL - De oprichting van de nieuwe ondernemersvereniging voor Schoorl, Groet en Camperduin en de tussenliggende buurten begint steeds zichtbaarder vruchten af te werpen. Er wordt nu geïnvesteerd in een aantrekkelijker laagseizoen. “Omdat we in Schoorl, Groet en Camperduin vinden dat je de winter buiten moet vieren, organiseren we de Duindorp Winterweken. De mossen in de Schoorlse Duinen zijn in dit seizoen prachtig groen en een populaire plek voor lange winterwandelingen, MTB tochten en andere sportactiviteiten. Dit jaar hebben we voor het eerst in Schoorl en Groet veel geïnvesteerd in sfeerverlichting en dat willen we vieren”, vertelt Pelle Nijdam, voorzitter van de BIZ.

Door: Ed Bausch

Tijdens de Duindorp Winterweken wordt er een scala aan verschillende evenementen voor jong en oud georganiseerd. Van een culinaire ‘wintertrek’ langs de horeca tot creatieve knutselmiddagen voor kinderen, en een grote winactie waarbij je 1 minuut gratis winkelen in de Jumbo kunt winnen, als je shopt bij lokale winkels. De winterweken worden 9 december 17:00 uur officieel geopend door de verlichting aan te zetten van de grote kerstboom bij het Schoorlse Klimduin.

Trek in de Winter

En dan is er een paar weken lang van alles te beleven. De culinaire Wintertrek bijvoorbeeld, van Schoorl tot en met Camperduin doet iedereen mee. De Paardenmarkt krijgt een heel ander aanzien dan anders door de biologische markt op 1 december. Het Duindorp Kinderkoor gaat een keer optreden. “We zetten een mooie stap”, zegt een trotse Joost Botman, die namens de gemeente de ondernemers bijstaat in het maken van programma’s. “Het is hier in de winter net zo mooi als in de zomer. Dat willen we laten zien, binnen en buiten en overal in onze Duindorpen.” Kijk voor alles ook op duindorpschoorl.nl.


Winterweken in de Duindorpen.. - (Foto: aangeleverd)