7x activiteiten en bezienswaardigheden in Beverwijk

Nieuws
Museum Kennemerland in Beverwijk
Museum Kennemerland in Beverwijk (Foto: website museum Kennemerland)

BEVERWIJK -  Beverwijk, een wereldstad in de provincie Noord-Holland, heeft meer te bieden dan alleen de bekende Bazaar. Met zijn rijke geschiedenis, diverse cultuur en natuurlijke schoonheid is Beverwijk een ideale bestemming voor een dagje uit of zelfs een langer verblijf. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, wilt genieten van de prachtige natuur of op zoek bent naar leuke activiteiten voor het hele gezin, Beverwijk heeft voor elk wat wils.

Leuke activiteiten in Beverwijk

1. Museum Kennemerland

Heb je het over activiteiten Beverwijk, dan hoort Museum Kennemerland zeker in dat lijstje. Museum Kennemerland, gelegen in Beverwijk, is een fascinerende plek waar bezoekers kunnen duiken in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio. Het museum biedt een breed scala aan tentoonstellingen en activiteiten die het verhaal van Kennemerland vertellen, van archeologische vondsten tot lokale tradities en industrieën. In het museum kun je waardevolle artefacten bewonderen, zoals prehistorische werktuigen, Romeinse voorwerpen en historische kunstwerken die een glimp geven van het verleden van Kennemerland. Er zijn ook interessante displays die de geschiedenis van de lokale ijzer- en staalindustrie, visserij en andere ambachten belichten.

Openingstijden zijn op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag & zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Vanaf 12 jaar is entree 5,50 euro.

2. De Bazaar

Een bezoek aan Beverwijk is niet compleet zonder een wandeling door de bekende Bazaar. Met meer dan 2.000 winkels en kraampjes is dit een waar winkelparadijs waar je kunt snuffelen tussen exotische producten, verse producten kunt proeven en unieke koopjes kunt vinden. Of je nu op zoek bent naar kleding, sieraden, elektronica of specerijen, de Bazaar biedt een kleurrijke en levendige ervaring.


De Bazaar - archief RM

3. Ballorig Beverwijk

Ballorig in Beverwijk is een populaire indoor speeltuin (speaking of gave activiteiten Beverwijk!) die kinderen de mogelijkheid biedt om zich uit te leven en plezier te hebben in een veilige en overdekte omgeving. Met zijn ruime opzet en diverse speelattributen is Ballorig een ideale bestemming voor kinderen van alle leeftijden. De speeltuin beschikt over verschillende speeltoestellen, zoals klimrekken, glijbanen, trampolines en ballenbakken, die kinderen uitnodigen tot actief spel en avontuur.

Openingstijden zijn maandag t/m zondag van 09.00 tot 18.00 uur. Entree is t/m 12 jaar 9,50 euro.

4. Wijk aan Zee

Op slechts een steenworp afstand van Beverwijk ligt het charmante kustdorp Wijk aan Zee. Geniet van een ontspannen dagje aan het strand, maak een verfrissende wandeling langs de kustlijn of neem deel aan een van de vele watersportactiviteiten die hier worden aangeboden, zoals surfen of zeilen. Sluit de dag af in een van de gezellige strandtenten en geniet van een spectaculaire zonsondergang.


Wijk aan Zee 

5. Snowplanet nabij Beverwijk

SnowPlanet in Velsen Zuid is een unieke indoor skihal die wintersportliefhebbers het hele jaar door de sensatie van skiën en snowboarden biedt. Met zijn indrukwekkende sneeuwhellingen, moderne faciliteiten en professionele instructeurs is SnowPlanet de ideale bestemming voor zowel beginners als ervaren wintersporters. De skihal van SnowPlanet is voorzien van echte sneeuw, waardoor je het gevoel krijgt alsof je in de bergen bent. Met verschillende afdalingen van verschillende moeilijkheidsgraden kunnen skiërs en snowboarders hun vaardigheden verbeteren en nieuwe tricks leren.

6. Cineworld Beverwijk

In Beverwijk is de bioscoop Cineworld gevestigd, een populaire bestemming voor filmliefhebbers uit de regio. Cineworld biedt een breed scala aan films, variërend van blockbusters tot arthouse films. Met zes zalen en moderne faciliteiten zorgt de bioscoop ervoor dat bezoekers een comfortabele en plezierige filmervaring hebben. De bioscoop is voorzien van comfortabele stoelen en goed geluid, wat bijdraagt aan de totale beleving van de film. De bioscoop zit vlak naast het treinstation van Beverwijk.


Cineworld in Beverijk - website Cineworld

7. De Velserbeek

Voor een rustige ontsnapping aan de drukte van de stad, breng een bezoek aan de Velserbeek. Dit prachtige park biedt weelderige groene landschappen, kronkelende paden en mooie waterpartijen. Maak een ontspannen wandeling, geniet van een picknick in de natuur of laat de kinderen zich uitleven in de speeltuin of doe andere activiteiten Beverwijk. De Velserbeek is de ideale plek om te genieten van de rust en stilte van de natuur.

Of je nu een dagje wilt shoppen, historie wilt ontdekken in het museum of wilt ontspannen aan het strand van Wijk aan Zee, Beverwijk heeft voor iedereen iets te bieden. Dompel jezelf onder in de veelzijdigheid van deze stad en laat je verrassen door de vele activiteiten en bezienswaardigheden die hier te vinden zijn.