Geef je oude fiets voor een nieuw leven

Algemeen
V.l.n.r. Henk Pilkes, Gerard Castricum, Kees Zonneveld, Hans Zijlstra en Wim Kruijswijk.
V.l.n.r. Henk Pilkes, Gerard Castricum, Kees Zonneveld, Hans Zijlstra en Wim Kruijswijk. (Foto: )

CASTRICUM - Natuurlijk herinneren we de acties van inleveren van niet meer gebruikte fietsen, kinderfietsen tot aan autopeds. Zelfs op seizoenmarkten bleek dit een groot succes met een opbrengst van honderden goede of ‘stukkende’ fietsen. Deze werden veelal door vrijwilligers opgeknapt en vonden vervolgens hun weg naar nieuwe Nederlanders tot zelfs naar Suriname. Drijvende kracht was en is Wim van Vliet. Het inzamelen van oude fietsen gaat het hele jaar door, intussen in samenwerking met de Stichting Welzijn, maar ook met het Horizon College.

door onze verslaggever Aart Toth

De oude en/of kapotte fietsen worden opgeknapt bij Horizon, waar meteen een opleiding van Rijwielhersteller aan vast zit. Die opleiding wordt verzorgd door de vakmannen Gerard Castricum en Kees Zonneveld. Het doel is: jongeren die bij het Horizon leren de kans te geven een vak te leren en zodoende een betere terugkeer in de samenleving.

Met de stijgende verkoop van E-bikes blijven consumenten met hun oude fiets zitten. Nog maar even bewaren in de schuur is vaak de oplossing, totdat ze in de weg gaan staan. 

Bij Pilkes Fietsen in de Burgemeester Mooijstraat, Zijlstra Tweewielers op de Mient en Wim Kruijswijk Tweewielers aan het Kooiplein kunnen mensen hun oude tweewieler kwijt.

Jongeren helpen aan een opleiding

Met het doneren van een oude fiets help je jongeren tijdens de opleiding tot rijwielhersteller. De opgeknapte fietsen komen uiteindelijk terecht bij nieuwkomers via de Stichting Welzijn en bij het eerdergenoemde project in Suriname waar ook rijwielherstellers worden opgeleid.

Dus wacht niet langer en ruim die oude fiets, tweewieler, kinderfiets of autoped op en lever in bij een van de bovengenoemde tweewielerspecialisten. 

Geen gelegenheid om de fiets zelf te brengen? Mail dan naar: info@welzijncastricum.nl, vermeld je telefoonnummer. Er wordt dan contact opgenomen.