Eerste schop in de grond. V.l.n.r. Michel de Groot (Aannemer BAM), Valentijn Brouwer (wethouder) en Floris van den Broek (CEO Open Dutch Fiber).
Eerste schop in de grond. V.l.n.r. Michel de Groot (Aannemer BAM), Valentijn Brouwer (wethouder) en Floris van den Broek (CEO Open Dutch Fiber). (Foto: aangeleverd)

‘Glasvezel primaire levensbehoefte’

Algemeen

CASTRICUM - Het moment is daar: het glasvezelnetwerk in gemeente Castricum wordt aangelegd. Afgelopen 26 september is symbolisch de eerste schop in de grond gegaan om de aanleg van het glasvezelnetwerk af te trappen. Naar verwachting is begin 2024 het nieuwe glasvezelnetwerk klaar.

In de gemeente Castricum legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Aannemer BAM voert, in opdracht van E-Fiber, de graafwerkzaamheden uit. De gemeente Castricum wordt verdeeld in zeven gebieden.

Samen met Floris van den Broek, CEO van Open Dutch Fiber, waar E-Fiber sinds kort onderdeel van uitmaakt, zette wethouder Valentijn Brouwer van de gemeente Castricum de eerste schop in de grond. Wethouder Brouwer is blij dat de aanleg van start is gegaan: “Digitale bereikbaarheid is onmisbaar. Glasvezel wordt een primaire levensbehoefte. Door de technologische ontwikkeling van glasvezel kunnen onze inwoners nog meer diensten digitaal afnemen, via een snelle en stabiele verbinding. Een verbinding die zuiniger is in gebruik door gebruik van licht in plaats van elektriciteit. Een netwerk waar bovendien meerdere providers zich aanbieden. Daarom ben ik blij dat E-Fiber in onze gemeente deze stap zet.”

Essentieel en noodzakelijk

Floris van den Broek voegt hieraan toe: “Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen is essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand.” E-Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om Castricum toegang te bieden tot de beste telecomverbindingen. We doen dit in nauwe samenwerking met de gemeente, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren.’

Aanleg in etappes

De gemeente Castricum wordt stap voor stap aangesloten op het glasvezelnetwerk. Alle inwoners die voor of tijdens de aanleg een glasvezel abonnement afsluiten, krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting in huis. Informatie over de planning van de aanleg en de providers is te vinden op e-fiber.nl/castricum


Afbeelding
Sfeervolle kerstklanken in Pancratiuskerk Algemeen 2 dec, 16:26
Afbeelding
Dorpskerk centraal bij herinrichting Algemeen 2 dec, 16:23
Afbeelding
Supertrap speelt Supertramp Algemeen 2 dec, 16:19
Afbeelding
We bakken ze weer bruin Algemeen 2 dec, 16:16
Afbeelding
Zing mee met Kleinkoor Castricum Algemeen 2 dec, 16:13
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Afbeelding
Niet geknipt in Dorpshart bij ‘strijd’ om autoluw Algemeen 2 dec, 16:09
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Wanneer mag je een deurwaarder inschakelen? Algemeen 1 dec, 15:56
Afbeelding
Het plezier spat van de inkt af Atelierbezoek 30 nov, 13:24
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59