Nieuws van de Kunstfietsroute

Column
Afbeelding
(Foto: Diny Dijkman)

CASTRICUM - Tijdens de kunstfietsroute op 1 en 2 juni, die voor de 27e keer plaatsvindt in Castricum en Bakkum, zijn er 32 adressen te bezoeken. Deze week lichten we er weer drie voor u uit.

Bij stop 16 presenteert een duo, bestaande uit Eveline Mooibroek en Nicole Spit, een intrigerende verzameling interdisciplinaire kunst die de kunstmatige aspecten van onze omgeving verkent. Met thema’s als de relatie tussen synthetische en natuurlijke elementen bieden zij een diepgaande reflectie op de menselijke samenleving en haar relatie tot de natuur. In het werk van Nicole en Eveline weten we niet meteen wat we zien.

Bij stop 17 worden bezoekers verwelkomd door de kleurrijke en expressieve landschapsschilderijen van Diny Dijkman-Mulder, die haar inspiratie haalt uit de serene schoonheid van het Noord-Hollandse landschap met haar strand, polderland en de karakteristieke luchten. Haar werken, doordrenkt van levendige kleuren en een expressief palet, vangen de essentie van de omgeving op een meesterlijke wijze. Haar grote inspiratiebron is de schilder Kees Verwey.

Quilts en beelden zijn de kunstvormen bij stop 18. Hier kunnen bezoekers genieten van de kleurrijke quilts van Anne-Marie Smulders en de QUILTBEES, evenals de unieke beelden van Daphne Simone Luttge, die een speciale samenstelling van klei, uitharders en pigmenten gebruikt voor haar sculpturen. Het hoogtepunt van deze stop is het project ‘Kerst in juni’, waarbij Anne-Marie en de quiltsters hun artistieke talenten bundelen om prachtige kunstwerken te creëren.

Meer details over deze en de andere stops via: www.kunstfietsroutecastricum.nl. Kom en laat u verrassen door de diverse en inspirerende creaties van lokale kunstenaars tijdens deze unieke kunstfietsroute!