Nieuws van de Kunstfietsroute

Column
Pasteltekening.
Pasteltekening. (Foto: Hans van Zijp)

CASTRICUM - Tijdens de kunstfietsroute op 1 en 2 juni, die voor de 27e keer plaatsvindt in Castricum en Bakkum, zijn er 32 adressen te bezoeken. 

Het huis van Hilde vormt stop 8 met een expositie van zes kunstenaars die zeer uiteenlopende objecten tentoonstellen.

Florence Eijck ontwerpt en maakt moderne sieraden. Tijdens haar reizen, waar ze haar materialen uitzoekt, vindt ze ook haar inspiratie.

Isabella Spanjaart maakt leren tassen. Ze wil graag mooi, functioneel en uniek combineren voor de gebruikers. Sandra Strijk haalt inspiratie uit alledaagse onderwerpen, met dit jaar een focus op vogels en landschappen. Cynthia Hellemink daagt zichzelf uit met een scala aan kunstwerken. Joke Sierag’s werken omvatten etsen en litho’s, vaak een combinatie van abstract en figuratief. Hans van Zijp verkent olieverf en pastelkrijt en streeft naar verbetering door middel van diverse cursussen.

Hof van Kijk-Uit

Het Hof van Kijk-Uit is stop 9, waar Gea van der Park en Gemma Distelbrink exposeren. Gemma maakt natuurlijke en toch vrije vormen met klei, vuur en rook. Gea wordt ontroerd door de natuur, wat ze probeert te vertalen in haar beelden.

De Tuin van Kapitein Rommel

Stop 10 vinden we in de Tuin van kapitein Rommel, daar is binnen en buiten heel veel te ontdekken met verschillende exposanten die houtbewerking fotografie, keramiek, viltkunst en natuurkunst laten zien.

Stichting Welzijn

Bij stichting Welzijn is stop 11, waar schilderijen, Tiffany glaskunst, keramiek en absurdistische collages te zien zullen zijn.

Suzan Winder schildert en tekent met verschillende mediums en veel in zwart wit.

Jos Werkhoven heeft zich bekwaam in de Tiffany glaskunst, die in vele vormen en kleuren te bewonderen zal zijn.

Marjolijn de Ruiter maakt van alles wat ze kan uitknippen en opplakken objecten en surrealistische, absurdistische collages.

Ton Revers maakt acrylschilderijen, keramiek én een combinatie hiervan.

Meer informatie

Meer informatie via: www.kunstfietsroutecastricum.nl.