Déze Regio15-foto van de Eritrese rellen ging viral

112-nieuws
Sebastiaan Barrel was voor Regio15 ter plaatse op de Fruitweg in Den Haag op de avond van de Eritrese rellen.
Sebastiaan Barrel was voor Regio15 ter plaatse op de Fruitweg in Den Haag op de avond van de Eritrese rellen. (Foto: Regio15)

Een foto die Regio15-fotograaf Sebastiaan Barel zaterdagavond maakte tijdens de rellen van Eritrese jongeren op de Fruitweg in Den Haag is in Nederland wereldberoemd geworden. Met gevaar voor eigen leven slaagde Sebastiaan erin een Eritreeër te fotograferen die hem wilde aanvallen met een stok.

Met AD deelt Sebastiaan het verhaal achter de foto: de Eritrese man zou hebben geroepen "Geen foto’s!" en rende met de stok op hem af, duidelijk met de intentie hem iets aan te doen. "Ik was gelukkig sneller dan deze meneer", aldus Sebastiaan. Het volledige verhaal is te lezen op AD.nl.

De foto van Regio15 is door meerdere dagbladen gepubliceerd en ook opgemerkt door Geert Wilders, die hem gebruikt in een bericht op X. Het gaat om onderstaande foto.

Regio15

Regio15 is een incidentensite die zich puur richt op het nieuws waarbij hulpverleningsdiensten ingezet worden, zoals politie, brandweer, ambulance en KNRM. De naam ‘Regio15’ is gekozen omdat de regio Haaglanden de 15e regio van Nederland is.

Ongeveer 18 jaar na de oprichting is Regio15 een begrip in de regio Haaglanden met alleen al op X meer dan 168.000 volgers. De website heeft per maand tussen de 2,5 en 5 miljoen unieke bezoekers. Regio15 heeft fotografen – onder wie Sebastiaan Barrel – en een redactie.

Sebastiaan

Met fotograaf Sebastiaan Barel gaat het inmiddels goed, liet hij zondag 18 februari zelf weten op X, ondanks de stenen die hij tegen zich aan heeft gekregen.