Let op! Dit zijn de omleidingen en afsluitingen tijdens de City-Pier-City Loop

Algemeen
De deelnemers komen ook over de boulevard.
De deelnemers komen ook over de boulevard. (Foto: pr)

De 46e City-Pier-City Loop wordt zondag 25 september gehouden. Dit grootste hardloopevenement van Den Haag trekt tienduizenden toeschouwers. Daarom zijn tijdens de loop delen van de stad minder goed bereikbaar.

Het evenement begint 9.15 uur en is rond 18.00 uur afgelopen. De start van alle onderdelen is aan de Koningskade. De finish is aan de Boorlaan, bij het Malieveld. Naast de halve marathon zijn er loopafstanden van 1, 2, 5 en 10 kilometer. Met duizenden kinderen van bijna 100 scholen is het evenement ook de grootste scholenloop van Nederland. Om 9.15 uur wordt de CPC4all gehouden (1 kilometer) voor deelnemers met een beperking.

Openbaar vervoer

Wilt u het evenement bezoeken? Kom dan ruim op tijd voor een mooi plekje. Door de verwachte drukte adviseert de organisatie om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. De HTM maakt ruimte voor de CPC Loop. De lijnen rond het Malieveld rijden aan het begin van de dag al niet meer. Sommige trams rijden een andere route. Zo zijn er zondag vanwege de CPC omleidingen op tram 1, 3, 9, 12 en 17 en op bus 20, 21, 22, 24 en 28. En er rijdt een tijdelijke bus 64 tussen Kijkduin en Zuiderstrand en een tijdelijke bus 69 tussen Central Station en Zwarte Pad. Kijk op www.htm.nl voor actuele reisinformatie.

Parkeren

Komt u toch met de auto? Parkeer uw auto dan langs de randen van de stad in 1 van de P+R locaties. De garage onder het Malieveld is niet bereikbaar op de dag van de CPC Loop.

Bereikbaarheid

Tijdens de 10 kilometerloop en de halve marathon wordt steeds een deel van de route tijdelijk afgesloten. Voor de veiligheid van alle deelnemers, supporters en bewoners wordt het verkeer omgeleid. Zodra alle lopers voorbij zijn, wordt de afsluiting verwijderd. Dit geldt alleen niet voor de Koningskade:
Het deel van de Koningskade tussen de Javastraat en de Zuid-Hollandlaan is afgesloten tussen 5.00 en 18.00 uur. Het deel van de Koningskade tussen de Zuid-Hollandlaan en de Bosbrug is afgesloten tussen 5.00 en 19.00 uur.

Koningstunnel

Let op: de Koningstunnel is tussen 5.00 en 18.00 uur afgesloten in de richting van de Koningskade en de Bezuidenhoutseweg. Vanaf het Voorhout kan men nog wel rechtsaf de tunnel in richting de Lekstraat/Binckhorst.

Omleidingen

Verkeer wordt op verschillende manieren omgeleid:
via de Binckhorstlaan - Mercuriusweg - Neherkade - Calandstraat, Vaillantlaan via de Lekstraat-Weteringkade-richting Rijswijkseplein vanaf de Lekstraat linksaf richting SchedeldoekshavenBorden geven de omleidingen aan.
Op de Zuid-Hollandlaan en de Raamweg, in de richting van Scheveningen, is beperkt verkeer de hele dag mogelijk. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn.
Woont u in Den Haag en gaat u zelf met de auto op pad? Doe dit dan voor 10.00 uur of na 17.00 uur. Of kies voor ander vervoer.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar NN CPC Loop Den Haag(externe link). Of download de officiële app NN CPC Loop Den Haag (beschikbaar in de App Store en Google Play Store).
Deel artikel: