Sinterklaas intocht Den Helder 2023: dit moet je weten

Nieuws
Wanneer komt de Sint en zijn Pieten naar Den Helder en Julianadorp?
Wanneer komt de Sint en zijn Pieten naar Den Helder en Julianadorp? (Foto: Adobe Stock)

DEN HELDER - Hij komt, hij komt! Nog even en dan is Sinterklaas terug in Nederland. Samen met zijn Pieten zal hij ook dit jaar weer zijn weg vinden naar Den Helder en Julianadorp. Waar en wanneer komt Sinterklaas aan? Je leest het in dit overzicht.

Sinterklaas intocht Den Helder 2023

Sinterklaas komt zaterdag 18 november om 11.00 uur met zijn Pieten per boot aan in Den Helder. De aankomst van de sinterklaasboot, uiteraard vol met cadeautjes, is op de Flaneerkade bij de Museumhaven en het Reddingmuseum. Zoals gewoonlijk wordt Sinterklaas hartelijk welkom geheten door burgemeester Jan de Boer. Vanaf 10.30 uur is de spreekstalmeester Eric Veeken aanwezig om samen met de kinderen heerlijke Sinterklaasliedjes te zingen. Aansluitend gaat de Sint samen met de Knorhanen, Pieten en de kinderen een rondje lopen in de binnenstad. Natuurlijk wil de Sint van alle kinderen hun verlanglijstje, mooie tekeningen en presentjes in ontvangst nemen. Het belooft weer een gezellig en schitterend sinterklaasfeest te worden. Sinterklaas kan in de binnenstad uitstekend terecht om mooie cadeaus in te kopen! 

Route van Sinterklaas in Den Helder

Waar komt Sinterklaas allemaal langs tijdens de intocht? Dit is zijn route: aankomst op de Flaneerkade net voorbij het Potonbruggetje vanaf de Weststraat gezien. Daarna de optocht Weststraat oversteken Beatrixstraat noordzijde, rechtsaf Keizerstraat, rechtsaf Spoorstraat, op de hoek Koningstraat, keren dan linksaf Breewaterstraat, rechtsaf Californiestraat, rechtsaf Wezenstraat, linksaf Spoorstraat, linksaf Julianaplein oost, linksaf Beatrixstraat zuid tot Keizerstraat, keren Beatrixstraat noordzijde tot ingang Kroonpassage en de in Kroonpassage. Op 18, 25 en 26 november en op 2 december is de Sint in de Binnenstad.

Sinterklaas intocht Huisduinen 2023

Een week later, op zaterdag 25 november, kunnen kinderen deelnemen aan de vrolijke optocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Huisduinen. Na de intocht start een leuke kindermiddag met de disco-piet in het Dorpshuis. Aanvang: 13.00 uur (kinderen verzamelen om 12.45 uur voor het Dorpshuis).

Sinterklaas intocht Julianadorp 2023: Het programma

De sinterklaasintocht in Julianadorp vindt plaats op zaterdag 25 november. De goedheiligman komt om 11:00 uur aan op het Loopuytpark in Julianadorp. Hier zal hij welkom worden geheten vlakbij de muziektent midden op het Loopuytpark. 

Na de aankomst is er entertainment voor de kinderen. Buiten kunnen de kinderen een pietenstormbaan beklimmen. In de ontmoetingskerk is een feestelijke pietendisco waar je samen met de Pieten kan dansen. Een groep dansers van Dance Stars Studio laat een mooie dansvoorstelling laten zien. Ook zal de Kunstzin band aanwezig zijn voor een muzikale aankleding. De kinderen kunnen bij de oranje tent van de Culturele vereniging nog een kleinigheidje ophalen voor thuis.