Deze 5 BN’ers komen uit Den Helder

Nieuws
Zanger Martin Buitenhuis van de band Van Dik Hout is geboren in Den Helder.
Zanger Martin Buitenhuis van de band Van Dik Hout is geboren in Den Helder. (Foto: Rob Langerak)

DEN HELDER - In Den Helder zijn tal van Bekende Nederlanders opgegroeid en geboren. Maar welke BN’ers komen er allemaal uit gemeente Den Helder? Hieronder vind je 5 BN’ers die uit Den Helder komen!

Bekende Nederlanders uit Den Helder

Deze 5 BN’ers komen uit Den Helder:

  • Martin Buitenhuis
  • Lize Korpershoek
  • Joost Bouhof
  • Quintino
  • Ruben Brinkman

1. Martin Buitenhuis

Martin Buitenhuis, geboren en getogen in Den Helder, is vooral bekend als zanger van de Nederlandse popgroep Van Dik Hout. Met de band behaalde hij grote successen, waaronder hits als Stil in mij en Op De Golven Dansen Wij. Hij was ook lid van De Poema’s, een samenwerkingsverband tussen Van Dik Hout en Acda & De Munnik. Buitenhuis staat bekend om zijn krachtige stemgeluid en emotionele vertolkingen. Hij blijft een iconische figuur in de Nederlandse muziekscene en heeft een blijvende invloed gehad op de Nederlandse popmuziek.


Martin Buitenhuis tijdens het bevrijdingsfestival in Alphen aan den Rijn. - Rob Langerak

2. Lize Korpershoek

Lize Korpershoek, afkomstig uit Den Helder, is een veelzijdige Nederlandse mediapersoonlijkheid. Ze staat bekend om haar werk als documentairemaker, presentatrice en YouTuber. Korpershoek heeft verschillende prijswinnende documentaires op haar naam staan, waarin ze persoonlijke onderwerpen niet schuwt. Haar openheid en eerlijkheid hebben haar een grote schare fans opgeleverd. Lize Korpershoek is de partner van Tim Hofman.

3. Joost Bouhof

Joost Bouhof, geboren in Den Helder, is een bekende Nederlandse YouTuber, bekend van zijn kanalen JoostSpeeltSpellen en JoostBouhof. Op JoostSpeeltSpellen deelt hij gamingvideo’s, terwijl hij op Twitch regelmatig gaming-livestreams verzorgt onder de naam Joost. Met meer dan 500.000 abonnees op YouTube wordt hij beschouwd als een expert op het gebied van gaming en wordt hij vaak gevraagd voor media-optredens en evenementen zoals ZappSport. In 2022 lanceerde hij ook het kanaal "Makkers" met andere YouTubers, waaronder GameMeneer en LinkTijger.

4. Quintino

Quinten van den Berg, beter bekend als Quintino, is een Nederlandse dj-producer geboren in Den Helder. Hij heeft samengewerkt met een scala aan internationale topartiesten, waaronder Tiësto, Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki, Afrojack en Hardwell. Zijn remix van het nummer Rap das armas behaalde in 2009 succes met een nummer één positie in de Nederlandse Top 40. Met hits als Epic, samen met Sandro Silva, heeft Quintino zijn plek verdiend als een van de top-dj’s in de wereld. In 2019 bracht hij zijn eerste album Bright Nights uit, wat zijn veelzijdigheid als artiest benadrukte.

5. Ruben Brinkman

Ruben Brinkman, geboren in Julianadorp, is een Nederlandse acteur die vooral bekend is door zijn rol als Leon Noordzij in de populaire Nederlandse dramaserie Feuten. Met zijn overtuigende vertolking van het personage wist hij vele kijkers te boeien. Brinkman heeft zijn veelzijdigheid als acteur laten zien door ook in andere producties zoals de musical Soldaat van Oranje, waar hij de rol van Fred van Houten vertolkte. Brinkman was ook prominent te zien in de Netflix-Serie How to Sell Drugs Online (Fast). Zijn talent en toewijding hebben hem een prominente plaats gegeven in de Nederlandse film- en televisiewereld.