Deze 10 BN’ers komen uit Schagen

Nieuws
Gerard Joling is opgegroeid in Schagen.
Gerard Joling is opgegroeid in Schagen. (Foto: Anne Smit)

SCHAGEN - In gemeente Schagen zijn tal van Bekende Nederlanders opgegroeid en geboren. Maar welke BN’ers komen er allemaal uit gemeente Schagen? Hieronder vind je 10 BN’ers die uit Schagen komen!

Bekende Nederlanders uit Schagen

Deze 10 BN’ers komen uit Schagen:

  • Gerard Joling
  • Karin Bloemen
  • Femke Meines
  • Cees Geel
  • Maarten van der Weijden
  • Melissa Drost
  • Thijs Boontjes
  • Bianca Krijgsman
  • Koen en Jos van der Donk
  • Esther Drenthe

1. Gerard Joling

Gerard Joling, geboren in Alkmaar maar opgegroeid in Schagen, is een van de bekendste Nederlandse zangers en presentatoren. Zijn hart ligt in Schagen, waar hij regelmatig te vinden is. Met zijn opvallende stem en flamboyante persoonlijkheid heeft hij een indrukwekkende carrière opgebouwd in de Nederlandse entertainmentindustrie.


Gerard Joling tijdens zijn albumpresentatie ‘Dit ben ik’. - Foto: Anne Smit

2. Karin Bloemen

Karin Bloemen, geboren in Alkmaar maar opgegroeid in Schagen, is een veelzijdige Nederlandse artieste. Ze staat bekend om haar krachtige zangstem en haar humoristische en ontroerende cabaretvoorstellingen. Bloemen heeft een indrukwekkende carrière in de Nederlandse entertainmentindustrie en is een geliefde persoonlijkheid in het land.

3. Femke Meines

Femke Meines is geboren in Tuitjenhorn in de gemeente Schagen. Ze is een Nederlandse zangeres en actrice. Femke Meines werd bekend door haar deelname aan het Junior Eurovisie Songfestival in 2012, waar ze Nederland vertegenwoordigde. Meines heeft sindsdien een succesvolle carrière in de Nederlandse muziek- en entertainmentindustrie opgebouwd.

4. Cees Geel

Cees Geel, geboren in Schagen, is een Nederlandse acteur die bekend staat om zijn veelzijdige rollen in film, televisie en theater. Hij heeft in diverse Nederlandse films en series gespeeld, waaronder "Simon" en "De Marathon". Geel heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn acteerprestaties en wordt gezien als een van de meest getalenteerde acteurs van Nederland.

5. Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden, geboren in Alkmaar maar opgegroeid in Warmenhuizen, is een Nederlandse zwemmer en voormalig openwaterzwemmer. Hij is vooral bekend vanwege zijn overwinning op de 10 km openwaterzwemmen tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Van der Weijden is een inspiratie voor velen vanwege zijn doorzettingsvermogen en zijn inzet voor het goede doel.

6. Melissa Drost

Melissa Drost, geboren en opgegroeid in Schagen, is een Nederlandse actrice en zangeres. Ze is vooral bekend van haar rol als Sjors Langeveld in de populaire soap GTST. Drost heeft ook in diverse andere films en series gespeeld en heeft een succesvolle carrière in de Nederlandse entertainmentindustrie.

7. Thijs Boontjes

Thijs Boontjes, geboren en getogen in Schagen, is een Nederlandse zanger en muzikant. Hij is vooral bekend van zijn band Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, waarmee hij een mix van rock-’n-roll, pop en Nederlandstalige muziek speelt. Boontjes heeft een eigenzinnige stijl en is een opvallende verschijning in de Nederlandse muziekscene.

8. Bianca Krijgsman

Bianca Krijgsman, geboren en opgegroeid in Oudesluis, gemeente Schagen, is een Nederlandse actrice en cabaretière. Ze is bekend van haar rollen in films en televisieseries, waaronder "De Marathon" en "De Luizenmoeder". Krijgsman heeft meerdere prijzen gewonnen voor haar acteerprestaties en wordt gezien als een van de meest getalenteerde actrices van Nederland.

9. Koen en Jos van der Donk

Koen en Jos van der Donk, geboren en getogen in Schagen, zijn Nederlandse acteurs en presentatoren. Ze zijn vooral bekend door hun optredens als Hielke & Sietse Klinkhamer in de bioscoopfilms "De schippers van de Kameleon" en het vervolg "Kameleon 2".

10. Esther Drenthe

Esther Drenthe, geboren en getogen in Schagen, is een Nederlandse actrice en presentatrice. Ze is vooral bekend als actrice en speelde in onder andere GTST, Onderweg naar Morgen en Smeris. Drenthe heeft ook in andere films en series gespeeld en heeft een succesvolle carrière in de Nederlandse entertainmentindustrie.