Back to the sixties in Hotel Den Helder

Partnerbijdrage
The Explosion Rockets worden beschouwd als de beste rock ‘n roll-band van Nederland.
The Explosion Rockets worden beschouwd als de beste rock ‘n roll-band van Nederland. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Liefhebbers van rock ‘n roll kunnen zaterdag 2 december volop genieten van muziek uit de jaren ‘60 in Hotel Den Helder. Het evenement omvat optredens van The Explosion Rockets, Emiel and his Starfighters en Jack Beneker & Friends, samengesteld door de bekende jaren ‘60-kenner Koos Buis.

20.00 uur: Emiel and his Starfighters

Om 20.00 uur start de reünie van Emiel and his Starfighters. Emiel Lotman - slaggitaar en zang, Toby Stokhof - basgitaar, Frits Weel - slaggitaar en zang en Peter Sinke op drums zijn van de originele bezetting uit 1963 – 1968. De plaats van de helaas overleden Rob Sinke wordt ingenomen door Peter Tatipata, die de sologitaar partijen voor zijn rekening neemt. Op hun hoogtepunt hadden Emiel and his Starfighters een fanclub van 400 leden die praktisch elke zondagmiddag samenkwamen in de Branding in Huisduinen, waar de band dan speelde. Voor de rest speelde de band door heel Noord Holland. De band had eerder een Reünie in de jaren ’80 in café de Boei.

20.45 uur: Jack Beneker 

Jack speelde in zijn rock ‘n roll jaren in onder andere The Lightnings, The Alleycats en Everyman. Met Johan en Tineke Greeuw vormde hij later het Folktrio Interlude. The Lightnings waren een vaste waarde op deze Sixties feesten, maar na het overlijden van oprichter en sologitarist Cees Hendriks was de animo van een aantal leden niet voldoende om door te gaan. Een vervanger zoeken voor Cees was geen optie. Toch zal op 2 december een echo van het Lightnings-repertoire doorklinken. Jack Beneker zal worden begeleid door een aantal leden van de band Wipe Out. “Ik ben erg blij dat deze mogelijkheid er kwam, want het optreden zou ik erg gemist hebben, te meer omdat daar, in die wonderlijke tijd, voor mij, net als voor velen, toch de eerste stappen in de muziek werden gezet”, aldus Jack Beneker.

Er is veel meer te vertellen over Jack, maar wie meer wil weten over deze getalenteerde zanger, tekstschrijver, componist en oud-stadsdichter verwijzen we graag naar zijn website https://metaphoremusic.nl.

21.30 uur: The Explosion Rockets

Zij nemen u mee terug naar de tijd van de nozems, vetkuiven en petticoats. Deze tijdloze en swingende rock ‘n roll-muziek is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig. De sterk groeiende populariteit van de rock and roll muziek bij jong en oud hebben we natuurlijk voor een groot deel te danken aan de nieuwe film over het leven van Elvis Presley die vorig jaar juni in première is gegaan. Ook het in januari en februari van dit jaar uitgezonden SBS-programma Tribute Battle of the Bands heeft hier natuurlijk behoorlijk aan bijgedragen. Niet zo vreemd dus dat mede daardoor de meeste optredens van The Explosion Rockets dit jaar volledig waren uitverkocht.

The Explosion Rockets worden nog steeds beschouwd als de beste rock ‘n roll-band van Nederland. De zes muzikanten toeren met hun geweldige show al meer dan 38 jaar het hele land door. Niet alleen in Nederland, maar ook in België, Luxemburg, Duitsland, Engeland en Spanje treden ze regelmatig met heel veel succes op. In Hotel Den Helder zal het repertoire voor een deel bestaan uit Elvis-songs. Uiteraard zullen ook de hits van grootheden als Cliff Richard, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Shakin’ Stevens, enzovoort, ruimschoots aan bod komen. In 2014 ontving de band de prestigieuze ‘Andy Tielman Award’ en trad op in de grootste zalen van Nederland, waaronder de RAI in Amsterdam en Ahoy in Rotterdam.

Fototentoonstelling

Naast het muzikale spektakel is er een jaren ‘60 fototentoonstelling met zo’n 250 foto’s uit de collectie van Koos Buis, wat een feest van herkenning zal zijn voor de oudere jongeren en tegelijkertijd interessant voor de jeugd om te zien hoe hun ouders, grootouders en overgrootouders hun hoogtijdagen beleefden. Na de tentoonstelling wordt het complete archief (1500 foto) van Koos geschonken aan de Helderse Historische Vereniging.

De optredens in Den Helder beginnen om 20.00 uur en de avond duurt tot plm. 00.30 uur. De zaal gaat om 19.00 uur open. Degene die een zitplaats willen bemachtigen worden geadviseerd om tijdig aanwezig te zijn. Voor de vele dansers zal er in ieder geval voldoende ruimte worden gecreëerd. Tickets à € 13.50 zijn te bestellen op https://eventix.shop/jzw2cqf6

Mits nog voorradig kosten de tickets aan de zaal € 17.50.