Kermis in Huisduinen: rock & roll

Uitgaan
De KlittUband.
De KlittUband. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Tijdens de Huisduiner Kermis op zaterdag 18 mei is niet alleen sprake van allerlei kermisvertier en bijpassende muziek, maar kan er ook genoten worden van rock en pop van de bovenste plank. 

Muzikale parade gratis toegankelijk

Vanaf 14.00 uur spelen in de tent bij het Dorpshuis vier acts op: het duo BL!TZZ en de bands High Pressure, De Bende en de KlittUband. Deze muzikale parade duurt tot rond 18.00 uur en is geheel gratis toegankelijk!

BL!TZZ is al jaren niet weg te denken uit de Helderse uitgaanswereld. De beide zangeressen zingen altijd vol overgave en fleuren met hun vrolijke medley van hits van alle tijden elk feest op. Dat geldt ook voor High Presure, de band die is ontstaan tijdens de wachturen bij de marine-brandweer. De spuitgasten hebben zich gespecialiseerd in heerlijke sixties liedjes van onder anderen The Small Faces , Rolling Stones en George Baker. 

Ouderwets scheuren

De Bende timmert nu ook al wat jaren aan de weg met een fijne selectie blues, bluesrock en classic rock, waarbij er ouderwets gescheurd wordt met gitaar en orgel. De KlittUband, ontstaan op het Etty Hillesum – nu Scholen Aan Zee – en opgericht door een groep docenten, is niet meer weg te denken uit de pophistorie van Den Helder. De heren hebben er nog steeds zin in en staan garant voor een lekkere pot harde en zinderende rock. De kermis van Huisduinen duurt het hele pinksterweekend met ‘s middags en ‘s avonds vele acts en artiesten.

De Bende.