Zonder traditioneel optreden van het Langedijker Koor kan de kermis niet beginnen!
Zonder traditioneel optreden van het Langedijker Koor kan de kermis niet beginnen! (Foto: Aloys Koen )

Zonder Langedijker koor geen kermis!

Algemeen

ZUID-SCHARWOUDE - Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september '19 zal Het Langedijker Koor weer twee optredens verzorgen voor de 55+ers van de gemeente Langedijk. Deze traditie is inmiddels zo ingeburgerd: zonder optreden van langedijker Koor is het geen kermis!

19 jaar geleden, al redelijk snel na de oprichting van het koor is het idee geopperd om voor deze doelgroep en de wat minder mobiele inwoners van Langedijk, ter ere van 'de Zuip Skarwouder kermis' een leuke middag te organiseren. Er werden gesprekken gevoerd met de toenmalige uitbater van Café de Schelvis, Peter de Nijs en zie daar – een traditie was geboren – de 55+ kermis middag voor bewoners van Langedijk. Geheel gratis voor deze mensen en volledig georganiseerd, verzorgd en betaald door Het Langedijker Koor.

Het koor bestaat momenteel uit ruim 135 leden en moet zijn middelen halen uit de contributie en een geringe vergoeding per optreden maar toch krijgt men het ieder jaar weer voor elkaar om er een geslaagde middag van te maken. De animo voor de (gratis) kaarten is in de loop der jaren zo toegenomen dat er 4 jaar geleden besloten is om de plaats van handeling, de feesttent bij café de Schelvis, met een extra middag uit te breiden en deze te verzorgen in de binnentuin van woon- en zorgcentrum Buitenzorg in Zuid Scharwoude. Veel bewoners hiervan wilden wel naar de tent maar konden dat niet meer in verband met hun mobiliteit. Flexibel als men is bij HLK besloot men toen maar naar de mensen toe te gaan.

Met veel hulp en inzet van Ruben Gieling van de Schelvis, vrijwilligers en stichtingen als de Zonnebloem, Magentazorg en Buitenzorg is het nu mogelijk om twee middagen een leuk en afwisselend programma te verzorgen mét oliebollen en advocaat met slagroom. Dit jaar is het zelfs alweer het tiende jaar dat Ruben Gieling er ook alles aan doet om met HLK mee te denken en werken om er weer een feestje van te maken. De leden van HLK maken er zaterdag na het optreden, in de Schelvis, onderling een feestje van om te vieren dat ze iets gedaan hebben voor de gemeenschap en weer een paar leuke optredens gegeven hebben. Met dit jaar als speciale gasten het zangtrio 'Wat Nu' uit de eigen gelederen van HLK.

Kaarten voor het optreden in Buitenzorg zijn uitverkocht, en voor het optreden op 14 september zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar. Op = op en vol = vol!

Afbeelding
Jonge zestigers zijn van harte welkom bij Ouderenbond KBO Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Vergeten Kind vraagt aandacht voor jongeren die op straat dreigen te belanden Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Pinnen in Dijk en Waard: waar vind je de pinautomaten? Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Margret Molenaar (49) kreeg drie jaar geleden de diagnose kanker Algemeen 1 feb, 18:20
Afbeelding
LSVV niet op volle sterkte thuis onderuit Sport 1 feb, 18:03
Afbeelding
Gemeente Dijk en Waard verlengt opvang asielzoekers in Heer Hugo Algemeen 1 feb, 16:49
Afbeelding
18 nieuwe buurtbussen voor Noord-Holland-Noord Algemeen 1 feb, 14:46
Afbeelding
Corry en Jan ontmoetten elkaar op een kinderkamp en zijn nu 60 jaar getrouwd Algemeen 1 feb, 13:19
Afbeelding
BOL verliest onnodig van Roda '46 Sport 1 feb, 12:55
Afbeelding
Censuur treedt op in De Schelvis Uit 1 feb, 12:20
Afbeelding
Repair Café Heerhugowaard breidt uit Algemeen 1 feb, 11:18
Afbeelding
Marsha verloor beide ouders aan kanker Algemeen 1 feb, 10:59
Afbeelding
Turnsters TTL vijf maal op erepodium Sport 1 feb, 10:01