Erehaag voor Oranje leeuwin Daphne van Domselaar

Algemeen
Sharline de Jongh en Joyce Reus ontvingen uit handen van Daphne van Domselaar haar shirt van het Nederlandse Elftal.
Sharline de Jongh en Joyce Reus ontvingen uit handen van Daphne van Domselaar haar shirt van het Nederlandse Elftal. (Foto: Michel Bes)

ZUID-SCHARWOUDE - Het meidenvoetbal zit in de lift. Het is de snelst groeiende sport van Nederland en ook LSVV timmert aan de weg met haar meiden- en damesvoetbal. ‘’Met het aantrekken van een hoofdtrainer voor het meidenvoetbal, de ervaren Nick van Kan (ook coach van de MO17) en extra aandacht voor de trainingen en de begeleiding vanuit LSVV, gaan we met elkaar, de speelsters, train(st)ers, coaches en andere vrijwilligers de meidentak van LSVV verder ontwikkelen. “

Daphne van Domselaar, de trots van LSVV!

“Afgelopen zondag hadden we de eerste Ladies Sunday op sportpark voorwaarts en dat was een succes,’’ zegt Maaike van der Leeden-de Vries. ‘’Daphne werd ontvangen door een erehaag van het eerste damesteam en jeugdspeelsters van LSVV. Alles onder toeziend oog van ons eerste herenelftal en dat was echt indrukwekkend.’’ Een mooi en historisch moment voor de club.

Voetbalvereniging LSVV volgt de landelijke trend wat betreft de groei van het meidenvoetbal. ‘’Van de in totaal 626 spelende leden hebben we momenteel precies honderd vrouwelijke speelsters. We zijn heel trots dat tijdens onze eerste Ladies Sunday Daphne van Domselaar aanwezig wilde zijn.’’ 

De doelvrouwe van FC Twente en de Oranjeleeuwinnen kwam naar het LSVV-complex om haar shirt van het Nederlands Elftal te overhandigen aan LSVV-jeugdspeelster Sharline de Jongh en voormalig ploeggenoot en aanvoerster van Dames 1 Joyce Reus. Daarvoor werd Daphne nog toegesproken door bestuurslid Koen van der Voort. Na deze officiële momenten speelde beide damesteams van LSVV een wedstrijd op het A-veld. Dit onder toeziend oog van veel jeugdspeelsters en natuurlijk van Domselaar.

Winst en verlies

Dames 1 nam het in de regiotopper op tegen Uitgeest Dames 1. Maaike van der Leeden: ‘’Het was een fysieke wedstrijd en met rust stonden onze dames 0-2 achter. In de tweede helft kwamen ze goed terug tot 1-2 en zat de 2-2 er ook aan te komen. Maar helaas bleef de gelijkmaker uit en was de eindstand 1-2. Dames 2 speelde in de regen tegen de dames van Duinrand S. Ze hadden een lastige eerste helft maar in de tweede helft werd er goed gevoetbald en ze stapten uiteindelijk met een mooie 2-1 overwinning van het veld af.’’

Daphne op begon op elfjarige leeftijd te voetballen bij LSVV. Na een schoolvoetbaltoernooi werd zij speelster bij het meidenteam van LSVV. Ze begon als speelster, maar omdat het team geen vaste keepster had, rouleerde de speelster op toerbeurt tussen de palen. Toen Daphne haar eerste wedstrijd keepte vond ze dat leuk en al snel bleek dat zij ook nog eens talent had. Het jaar daarna speelde ze in een jongensteam. Haar talent viel ook de keuzeheren van de KNVB-regioselectie op en selecteerde haar voor Oranje om interlands te spelen. Daphne speelde nog vier seizoenen bij LSVV en kijkt met veel plezier terug op deze periode.

Telstar Academie

Naast het trainen en spelen bij LSVV trainde Daphne ook al bij de Telstar Academie. De transfer van LSVV naar Telstar volgde toen zij in het belofte elftal van Telstar debuteerde. In het eerste seizoen werd Telstar kampioen van de hoofdklasse en het jaar daarna volgde een goed seizoen in de Topklasse. Omdat Telstar stopte met het damesvoetbal werd de licentie overgenomen door vv Alkmaar. Eigenlijk zou Daphne meegaan naar Alkmaar, maar toen zij benaderd werd door FC Twente, verhuisde zij naar Hengelo waar zij in het seizoen 2017/2018 debuteerde in de Vrouwen Eredivisie.

Oranje-tricot

Daphne speelde sterke wedstrijden en een uitnodiging voor de Oranje leeuwinnen bleef niet uit. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland was zij opgenomen in de selectie, maar kwam niet aan spelen toe. Kenners denken dat het een kwestie van tijd dat ze de plaats tussen de palen bij het grote Oranje zal innemen. 

‘’Daphne komt eraan en wij van LSVV volgen haar op de voet,’’ zegt Maaike van der Leeden-de Vries, die bijzonder trots is op de eerste Ladies Sunday en de aanwezigheid van Daphne van Domselaar.

Heb je ook zin om met veel plezier lekker te gaan voetballen? Geef je op voor een proeftraining via de_vriesmaaike@hotmail.com. Wil je je gelijk aanmelden, dan kan dat via www.lsvv.nl/contact/aanmelden, maar dat kan ook nadat je eerst de sfeer hebt meegemaakt uiteraard! 

Een erehaag voor Daphne Domselaar.