Fotoclub Heerhugowaard organiseert fotowedstrijd ‘Wat is jouw Dijk en Waard?’

Algemeen
Een foto moet je fascineren.
Een foto moet je fascineren. (Foto: Fotoclub HHW)

DIJK EN WAARD - ‘Wat is jouw Dijk en Waard?’. Dat is de vraag die centraal staat bij de fotowedstrijd ‘Mijn Dijk en Waard’ die Fotoclub Heerhugowaard organiseert. De opdracht: maak een foto die voor jou deze nieuwe gemeente symboliseert. Waar denk je aan bij jouw woonomgeving, wat vind je mooi of bijzonder, wat wil je anderen laten zien? Foto’s kunnen nog tot en met 13 februari worden ingezonden naar fotowedstrijd@fotoclubheerhugowaard.nl..

Deelnemers mogen exposeren tijdens Tribute to Colour in Cool

Voor ambitieuze amateurfotografen is het extra interessant om mee te doen, want de ingezonden foto’s worden geëxposeerd tijdens het tweejaarlijkse internationale fotofestival Tribute to Colour, dat zaterdag 19 en zondag 20 maart gehouden wordt in theater Cool kunst en cultuur. Dit evenement wordt al voor de negentiende keer georganiseerd en voor het eerst is er een heel weekend voor gereserveerd, mede omdat de Nederlandse Fotobond dit jaar honderd jaar bestaat. 

De fotowedstrijd ‘Mijn Dijk en Waard’ is slechts een van de vele onderdelen van Tribute to Colour. “Het hele weekend staat Cool bol van fotografie en alles wat daarmee te maken heeft”, vertelt Miriam de Die le Clercq, voorzitter van Fotoclub Heerhugowaard. “Zo hebben we bekende fotografen uitgenodigd uitgenodigd om lezingen, workshops en presentaties te verzorgen. Ook is er een markt met stands waar je allerlei soorten camera’s en bijbehorende apparatuur kunt aanschaffen.”


Naar sommige foto’s blijf je kijken: wat zie je eigenlijk? - Foto: Fotoclub HHW

Maar er zijn vooral heel veel prachtige foto’s te bewonderen. Behalve de winnaars van de internationale wedstrijd worden ook foto’s geëxposeerd van de afdeling Noord-Holland Noord van de Fotobond én van de clubwedstrijd van Fotoclub Heerhugowaard. Miriam: “Van ieder clublid willen we foto’s op een schildersezel, want iedereen verdient een podium. We zijn van plan om ook buiten foto’s neer te zetten, op de route van Cool naar het gemeentehuis. Voor de jeugd hebben we een puzzel: in de etalages van winkels in Middenwaard en de Broekerveiling willen we letters neerzetten die samen een woord vormen.”

Is je interesse gewekt? Doe dan mee met de fotowedstrijd of kom zaterdag 19 maart (11.00 tot 17.00) en/of zondag 20 maart (12.00 tot 17.00 uur) langs bij Tribute to Colour in Cool. Fotoclub Heerhugowaard organiseert ook basiscursussen fotografie. Meer info vind je op www.fotoclubheerhugowaard.nl

Twee keer kijken; wat zie je eigenlijk?