CYAN Kringloop bestaat drie jaar en wie jarig is trakteert!

Algemeen
Bij CYAN Kringloop geven ze goederen een tweede leven.
Bij CYAN Kringloop geven ze goederen een tweede leven. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - CYAN Kringloop bestaat drie jaar! En wie jarig is trakteert. Daarom krijg je woensdag 2 maart tien procent korting op je aankopen. CYAN Kringloop is een unieke kringloopwinkel van en voor Dijk en Waard. Het bijzondere van CYAN Kringloop is dat alle winst naar goede doelen gaat.

CYAN Kringloop is onderdeel van Stichting Teen Challenge. Dat is een hulpverleningsorganisatie voor mensen met problemen en die tussen wal en schip vallen in de maatschappij door bijvoorbeeld verslavingen, crisissituaties of isolement. “Vaak zien we dat zoiets gebeurt na iets ingrijpends, een scheiding, huiselijk geweld et cetera”, vertelt Stephan Barendse, directeur van Teen Challenge Nederland. “Wij willen mensen bereiken met een boodschap van hoop en hen helpen de controle over hun leven weer terug te krijgen.” Teen Challenge is gevestigd aan Dreef 12 in Heerhugowaard. Stephan: “Wij hebben daar een prachtig pand met kantoren maar ook twaalf woonruimtes voor opvang. Hier is ook CYAN Zorg gevestigd. CYAN Zorg is speciaal opgericht voor de zorgactiviteiten.”

Financiën

Zorg bieden kost veel geld. Stephan: “Om dat te kunnen bekostigen zijn wij op 2 maart 2019 onze CYAN kringloopwinkel gestart aan het Nijverheidsplein 2D in Heerhugowaard. Bij CYAN Kringloop helpen we ook met re-integratie. Mensen kunnen bij ons dagbesteding krijgen en uiteindelijk re-integreren in de maatschappij.”

Zoals gezegd, CYAN Kringloop is een bijzondere winkel! ‘Dat zeggen niet alleen onze klanten, maar het is ook te zien in onze activiteiten: de klant komt bij ons op de eerste plaats. CYAN Kringloop is een ontmoetingsplek. Wij zijn aangesloten bij de Huygenpas, MeedoenPas en AlkmaarPas en honderd procent van onze winst gaat naar goede doelen. Wij bieden mogelijkheden voor dagbesteding en re-integratie en ondersteunen UWV-trajecten. Daarnaast zijn we een circulair bedrijf. Goederen krijgen een tweede leven. Door reparatie, of als dat niet meer kan, recirculatie door demonteren en gescheiden afval. We werken voornamelijk met vrijwilligers en enkele betaalde krachten.”

Huisontruimingen

“Het goede doel van onze kringloopwinkel spreekt veel mensen aan. Daarom worden we ook regelmatig benaderd voor huisontruimingen. Wij kunnen mensen, wanneer bijvoorbeeld een naast familielid is overleden, ontzorgen door het huis te ontruimen. Dit scheelt de mensen veel werk in een periode waarin zij zich op andere zaken moeten richten en, zij steunen evengoed een mooi doel.”


CYAN regelt ook huisontruimingen. - Foto: Aangeleverd

Toekomst

Vol vertrouwen kijken Stephan en zijn enthousiaste team vooruit. “De combinatie van Teen Challenge, CYAN Kringloop en CYAN Zorg en de behoefte aan werkplekken voor mensen die re-integreren, maakt de wens voor meer vestigingen groot. Het beleid van de gemeente Dijk en Waard is om een circulaire gemeente te worden. CYAN Kringloop draagt daar nu al aan bij, maar ook hopelijk in de toekomst!”

“Als je nog bruikbare goederen hebt (maar ook accepteert dat we soms nee moeten zeggen) willen wij die graag hebben. Je kunt deze afleveren op Nijverheidsplein 2D. Ook halen we goederen op als je deze zelf niet kunt brengen, maar dan moeten we even overleggen met elkaar. Jouw ingeleverde spullen worden nagekeken, opgeknapt, krijgen als het nodig is een schoonmaakbeurt en worden getest. Dan naar de winkel voor een nieuwe eigenaar. Het resultaat? Je draagt bij aan een circulaire maatschappij en met de winst kunnen wij goede doelen ondersteunen. Wij hopen je te zien op woensdag 2 maart in onze winkel op Nijverheidsplein 2D! Wat geef jij een nieuw leven?”

Kijk ook eens op www.cyankringloop.nl.