Skotwal levert titelsong ‘De laatste tuinder van Langedijk’

Algemeen
De muziek in de trailer is van de bekende band Skotwal.
De muziek in de trailer is van de bekende band Skotwal. (Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD - De trailer van ‘De laatste tuinder van Langedijk’ is gelanceerd en staat op de website en Facebookpagina van Het Kool Kollektief. 

SchoonProducties zorgde voor de succesvolle opnames, die in maart plaatsvonden in en rond het Museum BroekerVeiling. Het leverde naast nieuwsgierige blikken, vooral mooie plaatjes op. Een trailer om trots op te zijn! 

De muziek in de trailer is van de bekende band Skotwal. Skotwal oogst al dik tien jaar lang veel lof met een breed repertoire in het Westfries. Het driemansduo bracht drievolwaardige albums uit met liedjes die alle aspecten van het leven bezingen, geïnspireerd door de beste Amerikaanse countrysongs. Voor deze gelegenheid richtte Skotwal zich op het verhaal van de tuinders in en rondLangedijk. Het leverde, voor de eerste keer in het bestaan van Skotwal, een lied op dat geen bewerking is van een bestaande song. De titelsong ‘oigen baas’ bezingt niet alleen de romantiek van de tuindersgeschiedenis, maar ook de tragiek ervan. Terwijl Skotwal achter de schermen werkt aan een volgend album, brengen de mannen straks tijdens de voorstellingen de titelsong live ten gehore. 

Heb je nog geen kaarten? De uitvoeringen zijn op donderdag 12 tot en met zondag 15 mei in museum BroekerVeiling. Via deze link kan je kaarten rechtstreeks bestellen en de trailer bekijken!