Kids with Attitude schitteren in musical ‘Joseph’

Algemeen
Hoofdrolspelers op zondag, Ruby en Merlijn, maakten indruk met hun overtuigende spel.
Hoofdrolspelers op zondag, Ruby en Merlijn, maakten indruk met hun overtuigende spel. (Foto: Jeroen Bakker Fotografie)

DIJK EN WAARD - De talentvolle kinderen van Theaterschool Kids with Attitude schitterden zaterdag 2 en zondag 3 juli op het podium van Theater de Binding in Zuid-Scharwoude in de musical ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’. Sinds oktober hebben ze vol enthousiasme gewerkt aan deze musical, waarbij er constant doorgezongen wordt. Een pittige prestatie, maar de jonge sterren sloegen zich er vol overtuiging doorheen.

De redactie van deze krant mocht zondagmiddag 3 juli meekijken en genieten van de voorstelling van ‘Joseph’. De kinderen maakten van de voorstelling één groot feest. De muziek van de befaamde componist Andrew Lloyd Webber liep uiteen van rustige ballades tot uptempo nummers en van calypso tot country. Ogenschijnlijk zonder enige moeite pasten de kinderen zich aan de diverse tempo- en genrewisselingen aan. Merlijn kroop in de huid van Joseph, die het lievelingetje van zijn vader Jacob is en een prachtige bontgekleurde jas krijgt. Zijn elf broers zijn jaloers en verbannen hem. Hij wordt aan een slavenhandelaar verkocht en belandt uiteindelijk in de gevangenis, waar ontdekt wordt dat hij over een bijzondere gave beschikt. 

Zuivere zang

Met het juiste gevoel voor timing maakten de kinderen zich de komische Nederlandse vertaling van wijlen Martine Bijl eigen. Eén van de andere hoofdrollen was voor vertelster Ruby, die met haar zuivere zang het publiek in De Binding bij de hand nam om hen mee te nemen langs alle gebeurtenissen. Ook de andere kinderen zetten allemaal hun beste beentje voor. Zo waagde Finn zich in de rol van Josephs oudste broer Ruben vol overtuiging aan een ballade met Franse tongval, wat hem terecht een stevig applaus opleverde. De rollen van Joseph en de vertelster werden zaterdag overigens op even indrukwekkende wijze gespeeld door Kyano en Caisey. 

‘Beauty and the Beast’

Ruben Rijnveld, al meer dan 25 jaar de artistiek leider van Kids with Attitude, kon tevreden terugkijken op het afgelopen seizoen en het afsluitende weekend. Komend seizoen gaan de Kids aan de slag met een nieuwe musical: ‘Beauty and the Beast JR’. Dat zal zijn zonder Mathijs Kuiper, die sinds 2014 als acteur en uitvoerend producent een waardevolle bijdrage leverde maar nu toe is aan een nieuwe uitdaging. Hij werd zondagmiddag na de voorstelling kort in het zonnetje gezet is tevens benoemd tot erelid van het team van Kids with Attitude. Bij de volgende productie zal hij nog wel de techniek voor zijn rekening nemen.

Ben je tussen de zeven en twaalf jaar en lijkt het je leuk om volgend jaar mee te spelen in ‘Beauty and the Beast JR’? Kijk dan op www.kwamusicals.com voor meer informatie.