Het is goed vertoeven in Dijk en Waard

Algemeen
Loop het Heerhugopad en kom langs lokale juweeltjes.
Loop het Heerhugopad en kom langs lokale juweeltjes. (Foto: Jacqueline van Heuvel )

DIJK EN WAARD - Voor een leuke, actieve invulling van je vakantie hoef je niet ver te reizen. Ook in en rond Dijk en Waard is het goed toeven deze zomer.

Ontdek de omgeving via een van de vele interessante fiets-, wandel- en vaarroutes. Zo kun je rond de recreatieplas Zomerdel en ook in het Huygendijkbos eindeloos wandelen, skeeleren en fietsen. Of loop het Heerhugopad, gelegen tussen stations Heerhugowaard en Obdam, en treed in de voetsporen van Heer Hugo. 

Stichting Promotie Dijk en Waard biedt wandel- en fietstochten aan onder leiding van een lokale gids. Leer je eigen gemeente op geheel nieuwe wijze kennen en sluit een keer gratis aan!

Ga je liever met de boot op stap? De regio telt 182 kilometer vaarnetwerk, waaronder de vaarroute Rustenburg-Verlaat en natuurlijk het prachtige Oosterdelgebied. Via www.zelfvaren.nl huur je eenvoudig een fluisterboot, kano of sup.

Het routebureau van Recreatie Noord-Holland helpt je graag op weg: www.recreatienoordholland.nl/routes. Op www.ontdekdijkenwaard.nl vind je nog veel meer tips over wat er allemaal te zien en te beleven.