De column van wijkagenten Anne Kees Meines en Daphne van Bruggen

Algemeen
De wijkagenten van Langedijk schrijven in hun column over de gebeurtenissen van de afgelopen maand.
De wijkagenten van Langedijk schrijven in hun column over de gebeurtenissen van de afgelopen maand. (Foto: aangeleverd)

Beste Langedijkers,

Allereerst wensen wij u een voorspoedig maar voor gezond 2023 toe! De feestdagen zijn voor ons zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Ook tijdens de jaarwisseling was het rustig dit jaar. 

Vanaf begin december is Daphne Hofmans begonnen als tweede wijkagent in Langedijk. Zij wil zich graag even voorstellen aan u.

Voorstellen Daphne van Bruggen

Ik zal mijzelf even kort voorstellen, mijn naam is Daphne van Bruggen, 33 jaar oud en vanaf heden werkzaam als wijkagent voor de gemeente Langedijk. Dit betekent dat ik vanaf nu samen met Anne-Kees Meines in de gemeente Langedijk aan het werk ga. In 2009 ben ik in Amsterdam begonnen bij de politie en heb in de loop der jaren meerdere rollen bekleed. Zo heb ik een aantal jaren in de basis politie zorg gewerkt, binnen deze functie heb ik onder andere de 112 meldingen gereden. Tevens heb ik een aantal jaren bij de Amsterdamse recherche gewerkt. Het was voor mij tijd voor een nieuwe stap en uitdaging en zodoende ben ik op bureau Dijk en Waard terecht gekomen als wijkagent. Vanaf nu zullen jullie mij veelal samen met Anne-Kees in de wijk zien. Wij gaan ons best voor jullie doen om de wijk zo veilig en leefbaar mogelijk te houden!

Aanhouding twee verdachten inbraken

In december werden twee verdachten aangehouden voor de verdenking van het plegen van meerdere woninginbraken. Op dit moment zitten beiden nog vast en lijkt het erop dat we de goede verdachten hebben, aangezien de inbraken in de wijk sterk verminderd, dan wel gestopt zijn. Uiteraard zijn we daar erg content mee maar willen we u met klem vragen alert te blijven en ons verdachte situaties door te geven. In vorige columns hebben we ruimschoots aandacht besteed aan wat voor maatregelen u kunt nemen en waar op te letten op preventief gebied. Wij willen u verzoeken dat nog steeds in acht te nemen.

Overleden persoon Sint Pancras

Op woensdag 4 januari 2023 is er op de Broeckerhoek in Sint Pancras een overleden persoon aangetroffen. Vanwege de omstandigheden rondom het overlijden van de persoon is door de politie een team grootschalige opsporing (TGO) opgestart. De politie doet momenteel onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden. Inmiddels is er een 76-jarige verdachte aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek! De Broeckerhoek is een doodlopende straat gelegen naast het kanaal Omval Kolhorn-Alkmaar. De politie roept mensen op zich te melden die iets verdachts gezien of gehoord hebben dat mogelijk met de dood van de man te maken heeft. Mocht u informatie hebben, dan kunt u dit doorgeven via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanhouding verdachte omgezette taakstraf

Een bekende van de politie (woonachtig in gemeente Langedijk) is veroordeeld voor verschillende delicten. De veroordeelde zou een taakstraf moeten volbrengen, echter heeft hij dit niet gedaan en zodoende is de taakstraf omgezet naar een gevangenisstraf van 86 dagen. De persoon in kwestie zou voor deze gevangenisstraf zijn ondergedoken in de omgeving. Op 11 januari  is de persoon in kwestie aangehouden ter hoogte van de Waarddijk in Oudkarspel.