Groots genoten van concert Over de brug

Algemeen
Afbeelding
(Foto: AGHeeremansPhotography)

DIJK EN WAARD - Gistermiddag was het eindelijk zo ver: het concert Over de Brug, van Het Langedijker Koor in samenwerking met een aantal gastartiesten. Nadat het twee keer moest worden uitgesteld kon het koor gisteren in een uitverkocht theater Cool laten zien waar ze al die tijd voor hadden geoefend.

Piet Zut legde zo’n drie jaar geleden het idee voor dit concert voor bij het bestuur van het Langedijker Koor, naar aanleiding van de gemeentelijke herindeling. Het bestuur was enthousiast en door Ton Dölle, oud voorzitter Langedijker Koor en bestuurslid Willem Duinmeijer werd samen met dirigent Giancarlo Romita een programma samengesteld van Nederlandstalige nummers, die een bepaald sentiment oproepen, of toepasselijk zijn voor een plek in Dijk en Waard. 

Zo kwamen ‘De Buurt’ van Willy Alberti voorbij, ‘Het Dorp’ van Wim Zonneveld, Westenwind van Dana Winner en natuurlijk mocht het Langedijker Volkslied (’Bai ons in Langedoik’) niet ontbreken. Bij elk liedje werd een bijpassende film/fotoclip vertoond, met beelden van vroeger en nu, gearrangeerd door  Aloys Koenen. De bekende Heerhugowaarder Harrie Wouters praatte het geheel op geheel eigen wijze aan elkaar. Naast de diverse liedjes door het Langedijker Koor trad ook de Heerhugowaardse zanger Gerard Borst op, en kwam de bekende band Skotwal drie nummers spelen in het Westfries.

Burgemeester Maarten Poorter was een van de genodigden deze middag en die gaf aan enorm te hebben genoten van zowel de zangkwaliteiten van het koor, de prachtige filmbeelden van Aloys Koenen, als het saamhorigheidsgevoel dat met dit bijzondere concert is gecreëerd. Harrie Wouters meldde tot slot nog dat dit concert wellicht nog een keer zal worden gegeven, aangezien er nog heel wat mensen op de wachtlijst staan... Wordt vervolgd! 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding