Release laatste deel uit trilogie Marieke Douwes

Algemeen
Schrijfster Marieke Douwes-Fransz leeft nog steeds haar droom.
Schrijfster Marieke Douwes-Fransz leeft nog steeds haar droom. (Foto: AG Heeremans Photography)

HEERHUGOWAARD - Het heeft iets langer geduurd dan gepland, maar de releasedatum voor het derde en laatste deel van de trilogie ‘De Duinen van Westzand’ van de Heerhugowaardse schrijfster Marieke Douwes-Fransz is bekend. Het e-book ‘Uit het juiste hout’ verschijnt dinsdag 28 februari. Dit derde deel vertelt het verhaal van Nikita Witteveen, de zus van de hoofdpersonen uit de eerste twee delen. 

“Nikita is een pittige dame die uit de voeten kan op zowel naaldhakken als stalen zolen”, vertelt Marieke. “Ik heb veel plezier gehad tijdens het schrijven van haar capriolen en het is een heerlijk feelgoodverhaal geworden. Persoonlijk vind ik dit het leukste deel. Natuurlijk ontbreekt ook hier het huisdier van dienst niet, maar wat dat voor dier is, verklap ik natuurlijk niet.” 


‘Uit het juiste hout’ is het derde en laatste deel van de trilogie. 

‘De Duinen van Westzand’

Met ‘Uit het juiste hout’ is de serie ‘De Duinen van Westzand’ afgerond. Er is veel gebeurd sinds de release van deel 1 ‘Iets nieuws onder de zon’. Zo heeft die titel een tijdje op de eerste plek gestaan van de Hebban Feelgood Ranking. Marieke: “Dat was een hele bijzondere gewaarwording. Deel 2 ‘Als Water en Vuur’ heeft het in november tot de vijfde plek geschopt, wat ik een hele prestatie vond aangezien de lijst toen overspoeld werd door heerlijke kerstverhalen. Zo’n plek in dit soort lijsten is niet je uitgangspunt maar eerlijk is eerlijk: ik geniet er natuurlijk wel van. De eerste twee delen hebben fantastische recensies opgeleverd en hebben voor een grote groep enthousiaste lezers gezorgd. Ik hoop dat dit laatste deel aan hun verwachtingen voldoet.”


Cover van de e-bundel ‘De Duinen van Westzand’.

Audioboeken

Ook zal op 28 februari een voordelige e-bundel verschijnen met alle delen uit de serie. “Onlangs heeft mijn uitgever HarperCollins me laten weten dat van de eerste twee delen - ‘Iets nieuws onder de zon’ en ‘Als Water en Vuur’ - binnenkort audioboeken gemaakt zullen worden. Dat is natuurlijk supergoed nieuws. Op die manier kunnen ook visueel minder sterke feelgoodfans van deze serie genieten. Ook is sinds een paar weken mijn debuutroman ‘Klavers, Edelweiss & Sachertorte’ als e-book verkrijgbaar. Daar was veel vraag naar en het voelt heel goed om dat nu te kunnen realiseren.”

Voor Marieke is het afronden van haar trilogie het einde van een tijdperk. “Het was een heerlijk avontuur om deze serie te schrijven en stiekem vond ik het best lastig om afscheid van Westzand te moeten nemen. Het dorpje is toch echt in mijn hart gaan zitten. Aan de andere kant is er nu weer ruimte voor nieuwe ideeën en daar zijn we natuurlijk wel mee bezig! Wie weet iets wat zich meer in de bossen afspeelt. Dat lijkt me ook wel heel bijzonder. Ja, ik leef nog steeds mijn droom. Ik hoop dat ik voorlopig nog niet wakker hoef te worden!”

Meer over Marieke vind je op www.mariekedouwesfransz.nl. Onder meer op de site van haar uitgever HarperCollins zijn Mariekes e-books te bestellen.