Bedspecial opent het beddenraceseizoen

Algemeen
Dit weekend gaat de zomertijd in. Dit is voor beddenracevereniging Bedspecial hét signaal om de bedden af te stoffen en de banden op te pompen.
Dit weekend gaat de zomertijd in. Dit is voor beddenracevereniging Bedspecial hét signaal om de bedden af te stoffen en de banden op te pompen. (Foto: Remon Stroomer)

DIJK EN WAARD - Dit weekend gaat de zomertijd in. Dit is voor beddenracevereniging Bedspecial hét signaal om de bedden af te stoffen en de banden op te pompen. Op 9 april zal al de eerste wedstrijd van het seizoen plaatsvinden. 

In Oudkarspel bij Manege Beukers tijdens de North Holland Horse Trails wordt namelijk voor de tweede keer De Beddencross georganiseerd. Dit is een half uur racen op een onverhard terrein onder toeziend oog van veel publiek.

Beddenracen is sinds jaar en dag in Langedijk en omstreken een begrip. In de hoogtijdagen van het beddenracen werd beddenracevereniging Bedspecial opgericht met als doel meerdere wedstrijden te organiseren en vooral samen te trainen. Het kleeft aan de groep dat het om snelheid gaat, het tegendeel is waar. “Beddenracen is een technieksport, uiteraard is conditie een belangrijk onderdeel, maar een goede techniek is essentieel. Het bed moet tenslotte zoveel en goed mogelijk rollen. Van liggen en rollen wordt niemand moe. Maar het belangrijkste: Beddenracen is echt heel leuk om te doen,” aldus een glimlachende Rob van der Leek, lid van Bedspecial.

Om kennis te maken met de beddenracesport is het mogelijk om bij Bedspecial een proeftraining te doen. Of je nu een doorgewinterde beddenracer bent of een beginner, iedereen is welkom om deel te nemen. Bedspecial maakt het mogelijk om op ieder niveau de vaardigheden van het beddenracen te trainen. Naast de reguliere trainingen (2x in de week op maandag en woensdag) wordt er speciaal op zondag 2 april een beddencrosstraining georganiseerd. Een week later volgt de eerste en enige offroad beddenracewedstrijd van het seizoen.


Robin Hink van Bedspecial (links op de foto) heeft een speciale actie voor inschrijvers van de Bedenrace. - @agheeremansphotography

“Voor de meeste beddenracers zal de focus tegen het einde van de zomer liggen tijdens Beddenrace Langedijk”, aldus veelwinnaar Robin Hink. “We hebben nauw contact met de organisatie van Beddenrace Langedijk. Zo hebben wij dit jaar samen een early bird actie in het leven geroepen. Wanneer men vóór 27 april inschrijft, maakt men kans op een lidmaatschap van een jaar bij Bedspecial.”

Naast de wedstrijden in Langedijk, organiseert Bedspecial ook een aantal beddenraces in de omgeving. Zo staan onder andere Callantsoog, Groet en het NK in Bergen weer op de wedstrijdkalender. Kortom, het beddenraceseizoen gaat deze week van start en Bedspecial nodigt iedereen uit om eens mee te trainen of mee te doen met één van de wedstrijden.

Meer informatie staat op www.Bedspecial.nl of stuur een mail naar info@Bedspecial.nl. Inschrijving Beddenrace Langedijk start zondagavond 26 maart om 19:00 uur op www.SportEventsLangedijk.nl.