Uw Wijk Te Kijk, Foto Onbekend

Historie
Overladen van groente bij het bakkershuis in Broek op Langedijk
Overladen van groente bij het bakkershuis in Broek op Langedijk (Foto: Uit het foto archief van Stichting Langedijker Verleden)

ZUID-SCHARWOUDE - Stichting Langedijker Verleden laat elke woensdag met Uw-Wijk-Te-Kijk prachtige foto’s zien uit het rijke verleden van het vroegere Langedijk. 

Elke week is een wijk uit een van de vier dorpen aan de beurt. Het laatste kwartier worden een of meerdere foto’s getoond van mensen of plekken, waarvan weinig bekend is.

Prachtige foto’s uit het rijke dorpsverleden passeren de revue. Wellicht kunt u helpen deze foto’s te duiden.

Woensdag 8 mei gaat Uw-Wijk-Te-Kijk verder in Broek. Bij de veilingbrug, ook wel bakkersbrug genoemd. Op de foto staat het pleintje voor de lunchroom en bakkerij van de bekende Broeker bakker Weder, thans restaurant ‘t Bakkershuys. Vroeger voerden tuinders daar hun producten aan, die overgeladen werd in de vrachtauto’s van groentehandelaren. Links op de foto staat het gebouw van de Langedijker Groentecentrale, beter bekend als het bollengebouw. De presentaties zijn in samenwerking met de bibliotheek elke woensdag van 11.00 tot 12.00 uur in De Binding, Bosgroet 4 in Zuid-Scharwoude. Iedereen is van harte welkom.