Kolvers trots op nieuwe baan bij Buitenzorg

Nieuws
Afbeelding
(Foto: AGHeeremansPhotography)

ZUID-SCHARWOUDE – Het is iedere woensdagmiddag altijd een drukte van belang rond de Piet Woestenburg kolfbaan in de patio van verzorgingshuis Buitenzorg.

‘’Er komen gemiddeld altijd rond de twintig liefhebbers die graag een potje willen kolven,’’ zegt Nico Beers. ‘’Maar afgelopen woensdagmiddag, 7 juni, was de sfeer wat meer uitgelaten. Onze nieuwe kolfvloer werd officieel geopend.” Niet door de burgemeester of een wethouder, maar gewoon door de kolvers. Onder het genot van een glaasje champagne keken de mannen met trots naar de nieuwe vloer, die in anderhalve dag is gemaakt door de firma Indri uit Alkmaar.

Glad

En de kolfers mogen best trots zijn op het resultaat. De vorige baan was behoorlijk beschadigd door wateroverlast en gelukkig was het geheel wel verzekerd. De baan oogt spiegelglad en gezien het enthousiasme en opmerkingen als ‘Ik heb nog nooit zoveel punten gescoord’ blijkt de nieuwe vloer ook de onderlinge prestaties te verhogen. Overigens werden de lijnen door de eigen mensen op de vloer getekend en dat mag best vakwerk worden genoemd.


Jongere mensen

Na het glaasje champagne was er natuurlijk ook koffie met wat lekkers en later op de middag werd nog een rondje gegeven. Tussendoor werd er fanatiek gespeeld en aan het einde van de bijeenkomst nog even met de hele groep op de foto. De nieuwe Piet Woestenburg kolfbaan is absoluut een aanwinst. 

Nico: “Ook in de zomermaanden kan iedereen gebruik maken van deze locatie. Niet alleen het spel is leuk maar de onderlinge contacten worden verstevigd. We zijn allemaal wat ouder en het zou best leuk zijn om wat jongere mensen op de baan te ontmoeten.’’

Kijkje nemen

Belangstellenden die graag eens een kijkje willen nemen kunnen iedere woensdagmiddag bij Buitenzorg terecht. Ook de bewoners zijn enthousiast en kijken van afstand toe hoe de mannen genieten. Niet alleen door het slaan van de bal met hun kliek, maar zeker ook door de ontspannen en gezellige sfeer.