7x Sint Maarten traktaties 2023: trends en inspiratie!

Nieuws
De beste traktaties voor Sint Maarten 2023!
De beste traktaties voor Sint Maarten 2023! (Foto: Unsplash)

REGIO - Op 11 november is het weer zover: Sint Maarten 2023! De jaarlijkse traditie is voor veel kinderen een dag waar ze al weken naar uitkijken. Maar wat geef je de kinderen als ze een liedje komen zingen voor de deur? In dit artikel vind je tips en inspiratie!

Sint Maarten traktaties

Sint Maarten is een feest waarbij kinderen in Nederland en delen van België langs de deuren gaan om snoep te verzamelen. Op school wordt vaak een lampion in elkaar geknutseld en daarna is het lijd om liedjes te oefenen! Sint Maarten is daarnaast ook een geweldige gelegenheid om creatief te zijn met traktaties en ervoor te zorgen dat de kinderen een onvergetelijke tijd hebben. Hier zijn enkele trends en inspiratie voor Sint Maarten traktaties in 2023.

  1. Traditionele lekkernijen
  2. Zelfgemaakte lekkernijen
  3. Traktaties met een twist
  4. Gezonde opties
  5. Spelletjes en prijzen
  6. Allergie-vriendelijke keuzes
  7. Veiligheid boven alles

1. Traditionele lekkernijen

Chocoladerepen, snoepjes en lolly’s zijn altijd een hit tijdens Sint Maarten. Kies voor populaire merken of ga voor biologische en gezondere alternatieven om zowel kinderen als ouders blij te maken.

2. Zelfgemaakte lekkernijen

Niets verslaat de charme van zelfgemaakte Sint Maarten traktaties. Bak koekjes in de vorm van pompoenen, spoken of zwarte katten. Versier ze met oranje en zwarte glazuur voor een feestelijke touch.

3. Traktaties met een twist

Overweeg om traktaties met een twist aan te bieden, zoals mini-hamburger sliders of mini-pizza’s. Dit zal de kinderen verrassen en iets anders dan snoep aanbieden.

4. Gezonde opties

Voor ouders die zich zorgen maken over suiker, bied gezonde alternatieven aan. Denk aan zakjes met noten, mandarijnen in de vorm van pompoenen of druiven op spiesjes.

5. Spelletjes en prijzen

Voeg wat spanning toe aan Sint Maarten door kleine prijzen of speelgoed aan te bieden in plaats van snoep. Dit kan variëren van bellenblaas en stickers tot kleine speeltjes.

6. Allergie-vriendelijke keuzes

Houd rekening met voedselallergieën en bied alternatieven aan voor kinderen met speciale dieetwensen. Denk aan glutenvrije traktaties en snoepvrije opties.

7. Veiligheid boven alles

Zorg ervoor dat alle traktaties veilig zijn verpakt en controleer de vervaldatums. Geef ook aan of er noten of andere allergenen in de traktaties zitten.

Sint Maarten recepten 2023

Hier zijn drie recepten die perfect zijn voor Sint-Maarten 2023:

Ingrediënten: bloem, suiker, boter, eieren, vanille-extract.

Meng de ingrediënten tot een deeg, rol het uit en gebruik Sint-Maarten-vormpjes om koekjes te maken. Bak ze goudbruin en versier met glazuur en snoepjes.

Ingrediënten: pompoen, uien, bouillon, kruiden (zoals tijm en nootmuskaat).

Rooster pompoen en uien, kook ze in bouillon, pureer de soep en voeg kruiden toe. Serveer warm.

Ingrediënten: appels, beslag (bloem, eieren, melk), kaneel, poedersuiker.

Snijd appels in ringen, dip ze in het beslag, frituur ze tot ze goudbruin zijn en bestrooi met kaneel en poedersuiker.

Sint Maarten uitdelen

Sint Maarten is een jaarlijkse viering op 11 november waarbij kinderen verkleed als spoken, heksen en andere figuren langs de deuren gaan en snoep vragen door het zingen van liedjes. Het is een traditie van delen en gezelligheid waarbij buren en gemeenschappen samenkomen om lekkernijen uit te delen aan de jonge deelnemers.

Sint Maarten 2023

Sint Maarten traktaties bieden een geweldige gelegenheid om creatief op 11 november. Of je nu kiest voor traditionele lekkernijen, zelfgemaakte creaties of gezonde opties, zorg ervoor dat je de kinderen een onvergetelijke en veilige Sint Maarten bezorgt in 2023!