Grote diversiteit te zien tijdens Kunstroute Heerhugowaard

Nieuws
Een bonte verzameling aan kunstvormen van lokale makers wordt tentoongesteld.
Een bonte verzameling aan kunstvormen van lokale makers wordt tentoongesteld. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Zo’n 90 kunstenaars en designers uit Heerhugowaard en omgeving laten je zaterdag 25 en zondag 26 mei van 11.00 tot 17.00 uur graag meegenieten van het moois dat zij maken. Dat doen zij aan huis, in hun ateliers en op een aantal centrale locaties in Heerhugowaard. 

Er is weer een grote diversiteit aan werk te zien, met onder meer schilderijen, beelden, keramiek, sieraden, grafiek, glaskunst, assemblages, muur- en straatschilderingen, steampunk, foto’s, hoeden en tassen. Het bezoek aan de kunstroute is gratis.

Stel zelf je route samen 

Op www.kunstkerkdijkenwaard.nl vind je de digitale folder met alle deelnemende kunstenaars en de plattegrond met de locaties. Vanaf half mei zijn deze folders ook in gedrukte vorm af te halen in de Kunstkerk, het gemeentehuis, de Artfarm, Cool kunst en cultuur, het Oude Gemaal en Centrum. Zo kun je vooraf je persoonlijke route samenstellen. Niet aan toe gekomen? Geen probleem. Tijdens het Kunstroute-weekend is er van elke deelnemende kunstenaar één werk te zien in de Artfarm aan de Rustenburgerweg 126 in Heerhugowaard in een overzichtstentoonstelling. Ook op die manier is makkelijk een route samen te stellen van je favoriete kunstenaars. Alle deelnemende locaties zijn herkenbaar aan de nieuwe banner met het oog.

Niet alles gezien? Het is haast ondoenlijk om alles in dat ene weekend te bekijken. Geen nood. Op www.kunsttekijkindijkenwaard.nl vind je een overzicht van kunstenaars uit Dijk en Waard die - op afspraak - het hele jaar door publiek willen ontvangen. Goed om te weten voor als je ergens niet aan toe kwam tijdens het Kunstroute-weekend. Ook leuk om te onthouden voor als je een uitje zoekt met familie of vrienden. Via deze website kun je op elk ander moment je persoonlijke mini-kunstroute organiseren.

De Kunstroute Heerhugowaard 2024 wordt georganiseerd door Kunstkerk Dijk en Waard, in samenwerking met de Artfarm, Cool Kunst en Cultuur en Gemeente Dijk en Waard.