Werkzaamheden rotonde Krusemanlaan starten 13 mei

Nieuws
Werkzaamheden aan rotonde Krusemanlaan.
Werkzaamheden aan rotonde Krusemanlaan. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - De werkzaamheden aan de rotonde aan de Krusemanlaan in Heerhugowaard starten maandag 13 mei. De rotonde krijgt enige aanpassingen om de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid van de nieuwe wijk De Klamp te verbeteren. Gedurende de werkzaamheden zal het verkeer hinder ondervinden. De planning is dat de werkzaamheden vrijdag 12 juli volbracht zijn. 

De rotonde aan de Krusemanlaan is een belangrijke verbindingsroute van en naar Heerhugowaard vanaf de Provincialeweg (N194). De werkzaamheden zijn daarom gepland vóórdat het werk aan de spooronderdoorgang aan de Zuidtangent begint, zodat tijdens de aanleg van deze onderdoorgang andere belangrijke routes open blijven. Zo blijft Heerhugowaard goed bereikbaar. 

Bereikbaarheid 

In alle fasen van de werkzaamheden zijn woningen, bedrijven, de begraafplaats, het crematorium, Reigersdaal, De Draai, De Klamp en De Gording bereikbaar. De werkzaamheden zijn op werkdagen tussen 07.00 en 17.00 uur, met uitzondering van de nachtwerkzaamheden van 15 op 16 mei en 10 op 11 juli. De geluidshinder wordt hierbij zoveel mogelijk beperkt. 

Omleiding 

Tijdens de werkzaamheden is er een omleidingsweg voor het verkeer. In de eerste week kan gemotoriseerd verkeer over één rijstrook om en om doorrijden. Dit geldt ook in de laatste week van de werkzaamheden. De omleidingsweg zorgt ervoor dat de Krusemanlaan en de Oosttangent met elkaar verbonden zijn. Fietsers en voetgangers kunnen de normale route blijven volgen. Ook bus 160 blijft de gebruikelijke route rijden. Alleen in de nacht van 10 op 11 juli tussen 19.00 en 07.00 uur is de rotonde volledig afgesloten voor al het verkeer. 

Meer informatie 

Meer informatie over het project staat op www.dijkenwaard.nl