Broeker Misha Engel verlengt contract bij AZ

Sport
Misha Engel temidden van zijn trotse familie in het AZ stadion.
Misha Engel temidden van zijn trotse familie in het AZ stadion. (Foto: Ed van de Pol)

ALKMAAR- De 20-jarige Misha Engel uit Broek op Langedijk was maandag samen met zijn trotse familie uitgenodigd in het AZ stadion. Daar werd het aflopende contract van Misha, oud speler van csv BOL met twee jaar verlengd. Misha’s ouders Marcel en Melanie zijn beiden ook bij BOL actief geweest als spelende leden en opa Hans is ook een hele goede bekende bij de Broeker voetbalclub. 

De twintigjarige verdediger van Jong AZ ondertekende in het AFAS Stadion een nieuwe verbintenis, die doorloopt tot medio 2025. 

De Langedijker speelt sinds 2015 in de AZ Jeugdopleiding. Hij begon zijn voetballoopbaan bij de F’jes van csv BOL en speelde daar tot zijn tiende in de jeugd. Hij werd gescout en via AFC’34 kwam hij bij AZ, waar hij in de Onder 14-selectie begon. Engel tekende in 2021 zijn eerste contract. Daarin was de optie voor een extra seizoen inbegrepen. Die werd vorig jaar gelicht, wat dus zijn tweede contract betekende. 


Misha met vader Marcel (links) broer Daan en moeder Melanie. - Ed van de Pol

Profniveau
Engel maakte op 23 augustus 2021 in Jong AZ zijn debuut op profniveau. Sindsdien speelde hij 44 wedstrijden bij de beloften, waarin hij eenmaal trefzeker was. 

Engel: ‘Dat is het doel’
“Ik ben super enthousiast dat ik mag bijtekenen”, vertelt Engel. “De afgelopen seizoenen heb ik al aardig wat potjes bij Jong AZ kunnen spelen. De komende jaren hoop ik mezelf door te ontwikkelen, zodat ik kan aansluiten bij AZ 1. Dat is het doel. Voor het team wil ik belangrijker worden met goals en assists, mijn vrije trap ontwikkelen en mijn duel- en sprongkracht verbeteren. Dat heb ik nodig om dat laatste stapje te zetten naar het worden van een volwassen speler.”

Puntenrecord
“Ik heb me dit seizoen in verdedigend opzicht al goed ontwikkeld. Ik heb me verbeterd in de duels op de grond, koppen en positie kiezen.” Met Jong AZ heeft Engel dit seizoen een puntenrecord neergezet. “Daar mogen we trots op zijn, maar terugkijkend op de wedstrijden hebben we ook punten laten liggen. We hadden er dus nog meer kunnen hebben.”

Brandenburg: ‘Transitie naar het volwassen voetbal gemaakt’
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: “Misha is een linksbenige verdediger die op meerdere posities uit de voeten kan. In technisch opzicht heeft hij met name in het aanvallen veel kwaliteiten. Zijn goede passing valt daarin op. Afgelopen seizoen heeft hij echt de transitie naar het volwassen voetbal gemaakt. Het resultaat daarvan is dat hij al veel minuten in het betaald voetbal heeft gemaakt. De komende jaren kan hij via Jong AZ de stap naar AZ 1 gaan maken.”

(bron AZ.nl)