Sportclinics, stoepranden en meer tijdens de meivakantie

Sport
Stoepranden in het zonnetje.
Stoepranden in het zonnetje. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - In de meivakantie hoef je je niet te vervelen! Dijk en Waard Sport heeft bijna elke dag een leuke activiteit op de agenda staan voor de jeugd. “Nu het voorjaar is, gaan we lekker veel naar buiten”, vertelt buurtsportcoach Jip van Otterloo. “Zo zijn er activiteiten bij de open clubs SVW ‘27 en KSV, in speeltuinen, op sportpark De Vork en in de Waarderhout. Doe je mee?”

De hele meivakantie zijn de terreinen van SVW ‘27 en KSV open. “Iedereen die wil kan er komen voetballen”, legt Jips collega Maurizio Rodriguez Campos uit. “Tenzij er een training gaande is.” Ook op andere locaties is er van alles gaande. Voor de allerkleinsten (1 tot 5 jaar) is er de kinderspeeltuin (maandagochtend 29 april in Sporthal Geestmerambacht in Noord-Scharwoude en donderdag 2 mei bij SVW ‘27 in Heerhugowaard. 

Stoepranden

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen meedoen aan het stoepranden. “Vorig jaar was dat een enorm succes”, zegt Jip. “Dinsdag 30 april kun je bij winkelcentrum BroekerVeiling terecht. De winnaars van Langedijk kunnen vervolgens woensdag 8 mei bij KSV strijden tegen de beste stoepranders van Heerhugowaard.”

Vorkspelen en sportclinics

Kennismaken met verschillende sporten kan dinsdag 30 april tijdens de Vorkspelen op sportpark De Vork in Heerhugowaard. Maurizio: “Vijf verenigingen - honkbalvereniging The Herons, hockeyclub MHC, voetbalvereniging VV Dijk & Waard, atletiekvereniging Hera en korfbalclub Apollo - verzorgen korte clinics van 25 à 30 minuten op locatie speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij gaan tussen 09.00 en 11.30 uur het hele rijtje af. Intensief, maar een geweldig concept waarbij de verenigingen zich op een mooie manier kunnen presenteren.” 

In Langedijk vinden vrijdag 3 mei ook sportclinics plaats, maar dan in Sporthal Geestmerambacht, waar je zelf kunt kiezen of je één of meerdere clinics wil volgen. Hier zijn het judoclub EBI-Sports, karatevereniging Kaihatsu-do, tafeltennisclub TTV Spirit, tennisvereniging TV Tulp, voetbalclub DTS en kickboksclub Sports Inc. die zich presenteren. Jip: “Voor zowel de Vorkspelen als de sportsclinics dien je je vooraf aan te melden via dijkenwaardsport.nl.”


Beachhandbal op het sportstrand op Sportpark De Vork. - (Foto: Aangeleverd)

Beachsporten

Het beachveld op De Vork wordt ook goed gebruikt deze meivakantie, want donderdag 2 mei kun je er beachhandballen (9 tot 12 jaar) en vrijdag 10 mei is er voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar beachvoetbal. Maurizio: “Ook op 10 mei zijn er op het terrein van Reiger Boys diverse campingspelletjes te spelen. Denk aan frisbee, springtouwen, badminton, kubben, voetballen en meer. Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn welkom.” 

Tien tellen in de rimboe

De meer strategisch en tactisch ingestelde kinderen van 6 tot 12 jaar komen woensdag 8 mei aan hun trekken, als er Levend Stratego wordt gespeeld in de Waarderhout. Lekker ‘gamen’ in de buitenlucht! En liefhebbers van het gymspelletje ‘Tien tellen in de rimboe’ kunnen zich maandag 6 mei uitleven op twee verschillende locaties: de parkeerplaats aan de Schoolstraat in Noord-Scharwoude en in de speeltuin aan de Amelsgroet in Broek op Langedijk.

Alleen voor activiteiten die indoor plaatsvinden (in sporthallen), betaal je een bescheiden toegangsprijs (3,10 euro), alle buitenactiviteiten zijn gratis. Meer informatie over de activiteiten en de open clubs vind je op dijkenwaardsport.nl. Hier kun je ook aanmelden voor de clinics.