Marlies Bel, Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam en Frank Bond: projectleider Oude Meesters.
Marlies Bel, Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam en Frank Bond: projectleider Oude Meesters. (Foto: Babiche ter Voort)

Zomerkriebels programma voor senioren

Algemeen

EDAM-VOLENDAM - Deze zomer kunnen senioren in de gemeente meedoen met diverse activiteiten en uitjes. Het culturele seniorenproject Oude Meesters, een gezamenlijk initiatief van CBW Edam-Volendam en de gemeente, organiseert dit jaar voor het eerst Zomerkriebels. Dit programma brengt senioren bij elkaar door een veelzijdig aanbod van leuke, culturele activiteiten. Met Zomerkriebels maakt Oude Meesters de zomer van 2022 onvergetelijk.

Zo kun je je jeugd herbeleven in het Schooltje van Dik Trom in Etersheim en met houtskool tekenen in de buitenlucht onder leiding van niemand minder dan kunstenaar Rob Cerneüs Jr. Terug naar vroeger ga je ook op een van de bottertochten met een verteller aan boord. En tijdens een wandeling in Hobrede kom je meer te weten over de rijke natuur in de omgeving van het Middeleeuws Sporenpad. Iets minder avontuurlijk? Dan kun je gezellig samen barbecueën en genieten van een optreden van zangeres Janina.

Avontuur 

Frank Bond, projectleider Oude Meesters, vertelt: “Er is niets zo mooi en onvergetelijk als samen op pad, avonturen beleven. De combinatie van actief en cultureel maakt het Oude Meesters Zomerkriebels aanbod zo bijzonder.” Voor iedere actieve senior is er vanaf eind juni tot en met augustus een leuke activiteit om mensen te leren kennen, herinneringen op te halen en actief bezig te zijn. Je kunt meedoen met een of meerdere activiteiten. De kosten variëren van €7,50 tot €17,50 per activiteit per persoon. Meedoen aan alle activiteiten kan uiteraard ook met de Zomerkriebels strippenkaart voor €47,50 (€5,00 korting).

Samen

“Met Zomerkriebels willen we voor iedereen dat gevoel van zomervakantie creëren door samen op pad te gaan. Want samen ouder is zoveel gezelliger”, aldus Marlies Bel, van Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam. “We ontvangen enthousiaste reacties op het programma. Er wordt al echt naar uitgekeken”.

Aanbod 

Woensdag 29 juni Bottertochten met Verteller Aan Boord, donderdag 14 juli Middeleeuws Wandelpad Hobrede vrijdag 5 augustus BBQ met optreden van Zangeres Janina, woensdag 17 augustus Schooltje van Dik Trom + tekenen met houtskool bij de Breek. 

Meer info via www.oudemeestersedamvolendam.nl Aanmelden via info@cwbedamvolendam.nl of tel. 0299 363328

Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Plofkraak in de haven van Volendam: veel schade, maar gelukkig geen slachtoffers 112-nieuws 1 aug, 10:35
Afbeelding
Gezocht: diëtist Partnerbijdrage 29 jul, 09:18
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Boerenverstand column 20 jul, 11:44
Afbeelding
Nieuwe folderlijn gidst en verleidt bezoeker door Laag Holland Algemeen 19 jul, 12:26
Afbeelding
Doe mee aan fotowedstrijd ‘Water. Geniet ervan!’ Algemeen 19 jul, 10:30
Afbeelding
Noord-Hollanders: deze zomer iets vaker een belletje of appje naar ouders of grootouders maakt verschil Oproep 18 jul, 17:41
Afbeelding
Presentatie jubileumboek Purmer 400 jaar Algemeen 14 jul, 13:16
Afbeelding
Studiefinancieringtips voor de zomer Algemeen 14 jul, 11:41
Afbeelding
Veilig zwemwater in de buurt Algemeen 14 jul, 11:05
Afbeelding
Concert van meisjeskoor Portsmouth High School Cultuur 13 jul, 15:14
Afbeelding
Ben jij een HR & Salaristopper? Partnerbijdrage 13 jul, 13:01
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Edam - Volendam

Op Rodi Edam - Volendam volg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam. Rodi Edam - Volendam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Edam - Volendam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam in je mailbox.