Waar kun je (gratis) parkeren in Volendam?

Algemeen
Waar kun je (gratis) parkeren in Volendam?
Waar kun je (gratis) parkeren in Volendam? (Foto: Unsplash)

VOLENDAM – Ben jij van plan binnenkort een dagje naar Volendam te gaan? Er is genoeg te doen in het vissersdorp. Maar waar kun je (gratis) parkeren in Volendam? Je leest het in dit artikel.

Parkeren Volendam Centrum

In het centrum van Volendam vind je een parkeergarage. De parkeergarage ligt onder het wooncomplex Julianaweg-Kielstraat. Het eerste uur betaal je hier €1,- en je betaalt maximaal €9,- voor een dagkaart. De parkeergarage is van maandag t/m vrijdag geopend van 10:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 10:00 tot 23:00 uur.

Parkeren Volendam zondag

Op zondag kun je de auto in het centrum van Volendam parkeren in parkeergarage Centrum Volendam aan de Boegstraat. Je betaalt voor het eerste uur maar € 1,00 en een dagkaart loopt op tot maximaal € 9,00. de parkeergarage is op zaterdag en zondag geopend van 07:00 tot 23:00 uur. uitrijden kan te allen tijde.

Parkeren Kras stadion Volendam

Bezoek je een thuiswedstrijd van FC Volendam? Parkeer de auto dan op het parkeerterrein van het nabijgelegen Roompot Marinapark. Vanaf het Marinapark is het vervolgens slechts een kleine wandeling naar het Kras Stadion. Parkeer je de auto op een dag dat FC Volendam niet thuis speelt? Dan kun je de auto binnen de hekken van het terrein parkeren, indien er ruimte is.

Parkeren Volendam Haven

Parkeergarage Havenhof Volendam is een overdekte parkeergarage. Er is ruimte voor 160 auto’s. Voor het 1e half uur betaal je € 0,50 cent, daarna €1,00 per half uur. Het maximale dagtarief bedraagt €30,00. De parkeergarage is 24 uur, 7 dagen per week geopend.

Volendam De Dijk parkeren

Je kunt de auto gratis parkeren bij de Parallelweg 5. Dit parkeerterrein bevindt zich direct aan De Dijk van Volendam en biedt ruimte voor 125 auto’s. Binnen 5 minuten wandelen bereik je de prachtige authentieke vissershaven.

Gratis parkeren Volendam

Volendam beschikt over drie grote gratis parkeerterreinen:

Gratis parkeerplaats Volendam

  • Marinapark | Pieterman 10, Volendam
  • Slobbeland | Slobbeland 2, Volendam
  • Parkeerterrein | Parallelweg 5, Volendam

Vrij parkeren Volendam

Je kunt dus gratis parkeren op de parkeerterreinen die hierboven staan aangegeven. In Volendam parkeer je je auto gratis of voordelig in het centrum van Volendam.

Parkeren blauwe zone Volendam

Wil je parkeren in een blauwe zone? Dan moet je een parkeerschijf gebruiken. Parkeren in een blauwe zone mag alleen als er een blauwe streep staat of op plaatsen waar een parkeerhaven is. De maximale parkeertijd staat op het verkeersbord bij de ingang van de zone.

Op straat parkeren in Volendam

Je kunt in Volendam gratis op straat parkeren. Let wel op dat je niet in een blauwe zone staat, dan kun je alleen parkeren tegen een bepaald tarief.

Met het OV naar Volendam

Je kunt ook met het openbaar vervoer naar Volendam komen. Vanaf het centraal station van Amsterdam gaat bus 316 ieder kwartier naar het centrum van Volendam.

Invalide parkeren Volendam

GPK-houders mogen gratis en onbeperkt parkeren op speciale gehandicaptenparkeerplaatsen en max 3 uur in straten met een parkeerverbod. Gebruik een parkeerschijf om de tijd aan te geven.

Parkeren camper Volendam

Ook aan parkeren voor campers is gedacht. Er is een camper parkeerplaats bij Marinapark Volendam. Hiervoor dien je voorbij de receptie van vakantiepark Marinapark te rijden. Achterin zijn de parkeerplekken voor campers. Je betaalt €14.- per nacht met een maximale verblijfsduur van vijf dagen. De kampeerplek is 9 meter lang.