Waar kun je (gratis) parkeren in Edam?

Algemeen
Waar zijn de parkeerterreinen in Edam?
Waar zijn de parkeerterreinen in Edam? (Foto: Unsplash)

EDAM – Ben jij van plan binnenkort een dagje naar Edam te gaan? Er is genoeg te doen in deze historische stad. Maar waar kun je (gratis) parkeren in Edam? Je leest het in dit artikel.

Parkeren Edam Centrum

Het is mogelijk om te parkeren in het centrum van Edam. Het gehele centrum geldt wel als blauwe zone. Daarom is het verplicht om een parkeerschijf te gebruiken. Ook mag je overdag niet langer dan 1,5 uur je auto parkeren.

Gratis parkeren Edam

In Edam kun je overal gratis parkeren! Er zijn aangewezen parkeerterreinen, maar je kunt ook gewoon op straat parkeren. Let wel op: sommige plaatsen staan in een blauwe zone. Hier mag je maar voor een bepaalde tijd parkeren.

Parkeerterreinen Edam

Er zijn een aantal parkeerterreinen in Edam. Je kunt overal kosteloos parkeren. Hieronder staat een overzicht.

  • Ambachtstraat 17, Edam
  • Schepenmakersdijk 18, Edam
  • Parkeerterrein Baanstraat, Edam
  • Dijkgraaf Poschlaan 6, Edam
  • Singelweg, Edam
  • Egbert Snijderplein, Edam

De parkeerterreinen in Edam.
De parkeerterreinen in Edam.

Parkeren Kaasmarkt Edam

Tijdens de kaasmarkt in Edam wordt er met borden aangegeven waar je dient te parkeren. Parkeren in Edam is altijd gratis. In de blauwe zones kun je voor een bepaalde tijd parkeren. Meer informatie over de bereikbaarheid van de kaasmarkt vind je hier.

Grote kerk Edam parkeren

Wil je de Grote Kerk in Edam bezoeken? Dan kun je de auto het beste parkeren op parkeerterrein Baanstraat. Vanaf hier loop je in een paar minuten naar de Grote Kerk toe.

Parkeren blauwe zone Edam

Wil je parkeren in een blauwe zone? Dan moet je een parkeerschijf gebruiken. Parkeren in een blauwe zone mag alleen als er een blauwe streep staat of op plaatsen waar een parkeerhaven is. De maximale parkeertijd staat op het verkeersbord bij de ingang van de zone.

Op straat parkeren in Edam

Je kunt overal in Edam op straat parkeren. Let wel op de blauwe zones, daar is een parkeerschijf verplicht. Het is verstandig om te parkeren op één van de parkeerterreinen. Daar is meer ruimte beschikbaar. Als je een plekje op straat kunt vinden is dit natuurlijk ook mogelijk!

Met het OV naar Edam

Er is een busstation in Edam. De bussen gaan vanuit Edam met tussenstops naar onder andere Purmerend, Hoorn en Amsterdam Centraal. Kom je vanuit deze steden? Dan kan het handig zijn om met het openbaar vervoer naar Edam te komen.

Parkeren busstation Edam

Bij het busstation van Edam is een parkeerplaats aanwezig. Het Egbert Snijderplein is een kleine parkeerplaats waar je beperkt kunt parkeren en voor korte duur. Blijf je langer dan twee uur weg? Dan kun je de auto parkeren aan de Singelweg. Steek de weg over en je bent bij het busstation.