Webinar Hart en Food ten bate van Hart voor Vrouwen

Zorg
Het webinar is voor iedereen toegankelijk.
Het webinar is voor iedereen toegankelijk. (Foto: )

REGIO - Na het succesvol bereiken van de mijlpaal van € 100.000,- voor multidisciplinair onderzoek naar het vrouwenhart, komt binnen de termijn van drie jaar, zelfs het behalen van het volgende doel binnen bereik. Allemaal door de bevlogen inzet van Inner Wheel clubs door heel Nederland, onder aanvoering van Inner Wheel Purmerend.

Dit onderzoek is de zogenaamde ‘mammogram-analyse’ en wat dit voor vrouwen in het algemeen kan betekenen. Dus welke conclusies en verband over de gezondheid van het vrouwenhart kunnen er afgeleid worden bij het maken van een mammografie tijdens het borstkankeronderzoek, dat vele vrouwen jaarlijks preventief ondergaan. Zou het niet mooi zijn als het bevolkingsonderzoek voor borstkanker in de toekomst ook gebruikt kan worden voor screening op hart- en vaatziekten? 

Op maandag 20 maart houdt de stichting Hart voor Vrouwen samen met Inner Wheel een webinar met als thema ‘Hart & Food’. Het webinar staat in het teken van het verband tussen bewegen, eten en hart- en vaatziekten. Met de nadruk op het verbeteren van eetpatronen.

De gastspreekster is Annemieke Jansen, cardiologe in het Groene Hart ziekenhuis Gouda.
Annemieke doet al jaren onderzoek naar de relatie tussen eten en gezondheid en wel specifiek naar het (vrouwen)hart. Hierover heeft ze al drie boeken geschreven met uitleg over eten en vol met lekkere, gezonde recepten.

Het webinar is voor iedereen toegankelijk en de kosten à € 10,= komen in z’n geheel ten goede van het onderzoek naar het verband tussen borstkanker en hartklachten. 

Wil je hier meer over weten? Schrijf je dan in voor het webinar op onderstaande link en draag zo tegelijk bij dit onderzoek te kunnen realiseren. https://www.hartvoorvrouwen.nl/event/webinar-hart-food/