BJ Baartmans presenteert LP met Rieany Plus

Cultuur
Rieanny Plus speelt zondag 8 februari in De Harmonie.
Rieanny Plus speelt zondag 8 februari in De Harmonie. (Foto: aangeleverd)

EDAM - Zondag 8 februari staat Rieany Plus met onder andere BJ Baartmans op het podium in de Harmonie. Ze spelen om 20.00 uur. Reserveren kan via http://www.harmonie-edam.nl/februari/.

Rieany Plus bestaat uit drie bevlogen en eigenzinnige muzikanten die in dienst van het lied zingen en spelen tot kunst hebben gemaakt. Een trio met een rijk verleden in het Nederlandse club- en theatercircuit: Rieany Janssen (zang, onder andere Midnight Hour, Boerenleenband, Rienne va Plus) Jan Hendriks (gitaar en zang, onder andere Doe Maar, Boudewijn de Groot, Philip Kroonenberg, CCC Inc, Jack Poels.) BJ Baartmans (gitaar, mandoline, slidegitaar en zang, onder andere Iain Matthews, Jack Poels, Rans Pollux, Philip Kroonenberg, JW Roy, Andre Manuel).

Rieany

Rieany Janssen is sinds 1983 professioneel zangeres. Zij maakte zich sinds die tijd zo’n beetje elk genre eigen, van jazz, rock & roll, blues, soul en country tot Franse chansons kleinkunst- en levensliederen. Ook zong Rieanny eerder al in soundtracks, zoals in de leader en songs van muziekserie The Switch (NCRV 1988-1990) en de leader van tv-programma De Plantage van Hanneke Groenteman (VPRO 1993-1998).

Het afgelopen jaar stond zij, muzikaal begeleid door Jan Hendriks en Ernst Jansz (beiden ex-Doe Maar), met Rienne va Plus in de Nederlandse en Belgische theaters. Het was het dertigjarig jubileum van dit trio dat eigen liedjes brengt die geïnspireerd zijn op de jaren ‘30 en ‘40 van de vorige eeuw.

Nieuw project

In 2023 stond er een nieuw project in de steigers. Hiervoor zijn mannelijke songwriters gevraagd om liedjes vanuit een ander perspectief te schrijven qua sekse/gender. Een flink aantal schrijvers heeft toegezegd een lied te willen schrijven of deed dit al. Het leverde extra spannend materiaal op voor een album waarmee ze vanaf medio 2023 aan de slag ging, samen met Jan Hendriks, BJ Baartmans en Richard Wallenburg. Dit album Songs for Rieany Plus wordt gepresenteerd op het komende concert in de Harmonie.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda