UPDATE

Lichaam Duitse man (55) gevonden in IJsselmeer bij Enkhuizen na lange zoektocht

112-nieuws
Afbeelding
Foto's: Inter Visual Studio / Danielle Rood

ENKHUIZEN -  Op het IJsselmeer, noord van Enkhuizen, is een persoon overboord geslagen. Reddingboten Enkhuizen en rijkswaterstaat zijn ter plaatse. Reddingboten Medemblik, Andijk, Kustwachtvliegtuig en SAR helikopter zijn aanwezig.

Man overboord IJsselmeer

Alle eenheden zijn inmiddels in het zoekgebied en maken hun zoekslagen. Er wordt gezocht naar één persoon momenteel. Het zoekgebied bevindt zich tussen vuurtoren De Ven en het Enkhuizer Strand. Na overleg met reddingboten is door de kustwacht besloten om einde SAR te geven en de zoekactie te stoppen. De persoon is tot op heden niet aangetroffen.

Update

Het lichaam van de man is inmiddels aangetroffen. Het gaat waarschijnlijk om een Duitse man die geen reddingsvest droeg toen hij overboord raakte. De man was zaterdag rond 15.30 uur met een andere opvarende aan het zeilen op het IJsselmeer. Tijdens het reven van het zeil werd hij geraakt door de giek en sloeg vervolgens overboord. De andere opvarende sprong achter de man aan, maar kon hem niet meer redden.

Onderzoek van de recherche heeft uitgewezen dat het gaat om een noodlottig ongeval. De familie van de man is inmiddels op de hoogte gesteld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding