Kwakershof viert twintigjarig bestaan

Algemeen
Kwakershof Enkhuizen.
Kwakershof Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Binnen de vesting van Enkhuizen aan een rustige gracht ligt de Kwakershof. Dit is een woongemeenschap voor senioren. De eerste bewoners kregen op 14 februari 2002 hun sleutels van de toen net opgeleverde appartementen. De Kwakershof bestaat uit twee kleine flatgebouwen met daarin 35 zelfstandige appartementen en een viertal gemeenschappelijke ruimtes, zoals de hobbyruimte, fietsenstalling, een trefpunt en een binnentuin (het atrium). Op Valentijnsdag, 14 februari, viert Kwakershof hun twintigjarig bestaan. 

Tussen de bomen en planten zijn zitjes, een vijver en een vogelenkooi, waarin de bewoners kunnen zitten, puzzelen, lezen, of zo maar wat bij te praten, ook zijn er sportieve mogelijkheden, zoals een loopband en home-trainers. Daarnaast is het trefpunt de recreatieruimte, waar bijna dagelijks iets te doen is. Gezamenlijk koffiedrinken, biljarten, sjoelen, klaverjassen en zaterdagavond happy hour. Hiernaast wordt er een jaarlijkse BBQ gehouden en op 11 november (Sint Maarten) is het atrium sfeervol verlicht. Ook met Kerst en oudejaarsavond zijn er activiteiten.

Woongemeenschap 

Voor geïnteresseerden wordt jaarlijks een rommelmarkt georganiseerd waar je vrijblijvend informatie kan vragen aan de bewoners over het leven binnen een woongemeenschap. De voordelen van een woongemeenschap zijn de sociale controle, veiligheid en gezelligheid. Een bijkomend voordeel is dat de appartementen gelijkvloers zijn, met een levens bestendige badkamer die rolstoel vriendelijk is. Samen zijn en samen doen maakt Kwakershof zo aangenaam. Jezelf willen inschrijven voor een woning of meer informatie opvragen? Neem dan contact op met info@kwakershof.nl of kwakershof@outlook.com.