Nieuwe informatieve samenwerking Welwonen en De Baanbreker

Nieuws
Dankzij de nieuwe samenwerking tussen Welwonen en De Baanbreker worden er diverse activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd.
Dankzij de nieuwe samenwerking tussen Welwonen en De Baanbreker worden er diverse activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Welwonen en De Baanbreker zijn een samenwerking aangegaan om Enkhuizers maandelijks te informeren over verschillende maatschappelijke thema’s. De samenwerking biedt Welwonen de mogelijkheid om ook in de binnenstad van Enkhuizen activiteiten aan te bieden voor de inwoners van Enkhuizen. Tot het einde van het jaar staan er verschillende thema’s op het programma die afwisselend plaatsvinden in De Bonte Veer en De Baanbreker.

Dementie is volksziekte nummer één. Eén op de vijf Nederlanders krijgt de hersenziekte. Daarom trapt Alzheimer Nederland het programma af. Op donderdag 16 mei van 13.30 tot 15.30 uur vertelt Alzheimer Nederland hoe goed om te gaan met dementie. Op laagdrempelige manier krijgen deelnemers handvatten aangereikt waarmee zij dementie kunnen herkennen. Ook leren zij hoe ze met mensen met dementie om moeten gaan. Is het bijvoorbeeld verstandig om iemand te verbeteren? En is praten in korte zinnen nuttig?

Quiz

Op donderdag 20 juni wordt er in De Bonte Veer van 13:30 tot 15:30 uur een quiz georganiseerd speciaal voor iedereen die nieuwe mensen wilt leren kennen. Tijdens de activiteit worden mensen met dezelfde hobby’s en interesses bij elkaar gebracht voor middel van de quiz. 

Op deze manier kunnen er nieuwe vriendschappen ontstaan.

Kalender

Hieronder volgt een overzicht van de activiteitenkalender, deze vinden allemaal plaats van 13:30 tot 15:30 uur. Op 16 mei is bij de Baanbreker de bijeenkomst ‘goed omgaan met dementie’, op 20 juni is bij De Bonte Veer de quizmiddag waarbij Enkhuizers elkaar ontmoeten voor vriendschap, op 18 juli is bij de Baanbreker een voorlichting over Bibliotheek Enkhuizen, op 19 september is bij De Bonte Veer ‘iedereen doet mee, ook mensen met dementie’, op 17 oktober is bij De Baanbreker het thema ‘echt op nep, ben je voorbereid? Op 21 november is bij De Bonte Veer een bijeenkomst over gezonder ouder worden, en tot slot is het thema op 19 december bij De Bonte Veer ‘ben je goed voorbereid op noodsituaties in huis?

Aanmelden

De toegang tot alle activiteiten is gratis. Koffie of thee en iets lekkers zijn inbegrepen. Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk, via: lb@welwonen.nu of neem telefonisch contact op 0228 350 585.