Jaarlijkse ‘gymnasiumdag’ op het Martinuscollege

Onderwijs
Tijdens de 'gymnasiumdag' gaan leerlingen onder meer koken en bakken.
Tijdens de 'gymnasiumdag' gaan leerlingen onder meer koken en bakken. (Foto: archief)

GROOTEBROEK - Ruim honderd gymnasiasten staan dinsdag 27 februari op het Martinuscollege in Grootebroek centraal tijdens hun jaarlijkse ‘gymnasiumdag’.

Om het gymnasium meer te profileren en het contact tussen onder- en bovenbouwleerlingen van het gymnasium te verbeteren, wordt jaarlijks een gymnasiumdag georganiseerd; een dag voor uitsluitend gymnasiumleerlingen. Deze dag staan er leuke workshops op het programma. Deze variëren van ‘koken en bakken in de klassieke oudheid’ en ‘de oudheid in strips’ tot de ‘de reis van Odysseus’ bij sport. De dag sluit af met een door leerlingen van de bovenbouw zelf gemaakte pubquiz.

Grieks en Latijn

Het gymnasium is een vorm van voorbereidend wetenschappelijk onderwijs met de klassieke talen Grieks en/of Latijn. “Een hele mooie en waardevolle vooropleiding”, vertelt Ute Bode, lerares Klassieke Talen en Duits trots. “Het gymnasium is een moderne opleiding waar klassieke talen worden geleerd. En dat is best handig. Veel woorden uit de oudheid gebruiken wij nu ook nog in het Nederlands en in andere moderne vreemde talen en voor veel vervolgopleidingen zijn de klassieke talen een pluspunt.”

Motiverend

Het gymnasium is meer dan les in klassieke talen. De leerlingen die kiezen voor het gymnasium zijn veelal extra gemotiveerd om goede resultaten te behalen. Bode sluit af met: “Leerlingen stimuleren elkaar om goede resultaten te behalen en zijn bereid hard te werken. Net als op al onze andere opleidingen.”