Koningsdag Enkhuizen 2024: bekijk hier het programma

Uitgaan
Enkhuizen wordt feestelijk omgetoverd tijdens Koningsdag.
Enkhuizen wordt feestelijk omgetoverd tijdens Koningsdag. (Foto: archief)

ENKHUIZEN - Koningsdag staat weer voor de deur, gezelligheid alom voor jong en oud. Wat is er allemaal te doen in de gemeente Enkhuizen? Bekijk hieronder een overzicht van het programma.

Koningsdag Enkhuizen 2024

De dag wordt feestelijk afgetrapt met een optocht door de binnenstad van Enkhuizen. Jong en oud verzamelen zich zaterdag 27 april om 09.30 uur bij het AH plein, tien minuten later start de muzikale optocht met een DJ richting het stadhuis. Om 10.00 uur vindt er een aubade plaats met medewerking van muziekensemble Dindua, tot slot gaat er om 10.30 uur een kinderprogramma van start in De Vermaning, gevestigd aan de Venedie 17. Dit is volledig gratis toegankelijk. Als kinderen verkleed aan de optocht meelopen, ontvangen zij een heerlijk cadeau als verrassing. Hiernaast worden er diverse activiteiten georganiseerd in Enkhuizen, zoals een bingo. Hoor de klokken luiden en beleef een feestelijke dag.

Programma Koningsdag Enkhuizen 2024

Hiernaast worden er diverse activiteiten georganiseerd in Enkhuizen. Hier volgt een algemeen overzicht van de agenda: Om 07.00 uur start de vrijmarkt op het Koperwiekplein. Om 08.00 uur is het klokkenluiden en wordt de vlag uitgehangen. Om 08.15 uur is het beiaardconcert bij de Zuidertoren. Van 09.30 tot 10.30 is de feestelijke optocht door de binnenstad met bijbehorende planning. Om 10.30 uur wordt op verschillende verpleeg-en verzorgingstehuizen gebak gegeten en naar muziek geluisterd. Op hetzelfde tijdstip zal het Smartlappenkoor Efkes Aars in wooncentrum Overvest spelen. Hiernaast is gedurende de hele dag genoeg te beleven rondom de pleinen en cafés in Enkhuizen.

Rondje Handvastwater

Spring, dans en klim op Rondje Handvastwater, een begrip in Enkhuizen en omstreken. Een goed bezocht en gratis speelfestijn voor jong én oud op Koningsdag. Georganiseerd door Oranjevereniging Enkhuizen in samenwerking met een groep enthousiaste buren. Leef je uit op de Twistladder, Rodeostier, Aquarollen en Drakenbaan. Of speel je liever een potje Blaasvoetbal? En wie wordt de sterkste van Enkhuizen? Meet je krachten met de XL én junior Kop van Jut. 

Rondje Handvastwater zou niet kunnen bestaan zonder de belangeloze inzet van vele vrijwilligers en verenigingen. Bak je broodjes bruin met Scoutinggroep Mercury en help Jeugdbrandweer Enkhuizen met het blussen van het huis. Toneelgroep De Drom gaat voor ‘glamoureus’ dit jaar. Dus wees voorbereid. Dans lekker mee met de kids van Kidzdance ESC. Ook kun je de degens kruisen met Schermclub Enkhuizen. Of laat je omtoveren tot je favoriete dier door Sika’s Super Smooth Schmink. En wie weet kom je Kaatje Stip wel tegen? Ook op muzikaal gebied valt er van alles te beleven. SIGI (Cintura) draait zomerse beats, de Sambabende staat garant voor een vrolijk en eigenzinnig optreden. Bottle up & Go speelt met aanstekelijk enthousiasme. En natuurlijk ontbreken de Oudhollandse klanken van Peter de orgelman niet. 

De gratis activiteiten vinden plaats van 13.00 tot 16.30 uur bij Handvastwater Enkhuizen.