Enkhuizen centrum: winkels, parkeren en dit moet je ook weten!

Zakelijk
Enkhuizen centrum: waar kun je winkelen, parkeren en wat moet je nog meer weten? Je leest het op Rodi.nl!
Enkhuizen centrum: waar kun je winkelen, parkeren en wat moet je nog meer weten? Je leest het op Rodi.nl! (Foto: Adobe Stock)

ENKHUIZEN - Wat is er te doen in Enkhuizen centrum? Voor zowel de echte Enkhuizenaar als toerist is er in Enkhuizen centrum genoeg te doen! Wat dacht je van de leukste winkels uit de regio en genieten van de historische binnenstad? En waar kun je eigenlijk parkeren in Enkhuizen? Lees snel verder!

Plattegrond Enkhuizen Centrum

Allereerst is het goed om deze plattegrond Enkhuizen Centrum te delen, zodat je een beeld krijgt van waar alle leuke plekjes in Enkhuizen zich bevinden. Let op, tekst gaat door onder de plattegrond van Enkhuizen!

plattegrond enkhuizen centrum parkeren wat te doen bezienswaardigheden enkhuizen winkels
Kaart: VisitEnkhuizen.nl

Westerstraat Enkhuizen 

Zeg je centrum Enkhuizen, dan zeg je de Westerstraat. Al sinds jaar en dag hét kloppende hart van de Haringstad. De Westerstraat loopt van oost naar west, door de historische binnenstad heen. De Westerstraat loopt via de Koepoort door in het Westeinde. Loop je door de Westerstraat, dan kijk je je ogen uit met de vele (rijks)monumenten, zoals de voormalig Westfriese Munt en de Eucheriuskapel. Leuk feitje: het voormalig weeshuis op nummer 111 is een replica (gebouwd in 1906) van het origineel, dat in 1616 ontstond. Enkhuizen is zo rijk aan historie, dat je er wel even zoet mee bent!

Winkels Enkhuizen centrum

Maar in de Westerstraat vind je niet alleen veel geschiedenis, maar ook kun je er terecht voor urenlang shopplezier. In Enkhuizen centrum zijn winkels gevestigd van bekende ketens als Hema, Trekpleister en diverse bekende supermarkten, maar ook staat Enkhuizen bekend om zijn shops met lokale specialiteiten. Zo haal je Enkhuizer Almanak bij de boekwinkel en probeer ook zeker eens de Enkhuizer krentenmik bij bakker Rood! Dikke tip van onze kant.

Maar in de Haringstad zitten niet alleen vaste winkeliers, ook pop-upstores vind je in het centrum van Enkhuizen. Kortom: Enkhuizen centrum biedt voor ieder wat wils.

Markt centrum Enkhuizen

Struin je graag over de markt? Dat treft, want elke woensdag is er tussen 9.00 en 16.00 uur markt in Enkhuizen centrum. De lokale marktkooplieden helpen je graag verder!

Koopzondag Enkhuizen & pinautomaten

Ook goed om te weten: elke zondag van de maand is het koopzondag in Enkhuizen! De historische binnenstad biedt de perfecte sfeer voor een heerlijke shopsessie en tegelijkertijd genieten van de indrukwekkende omgeving. 

En ook handig: hier staan de pinautomaten in Enkhuizen.

Gratis parkeren Enkhuizen centrum

Dan rijst natuurlijk de vraag: kan ik gratis parkeren in Enkhuizen (centrum) als ik daar ben? Het antwoord is: jazeker! Er zijn diverse locaties waar je in Enkhuizen gratis kunt parkeren. Lees daarvoor dit artikel over parkeren Enkhuizen.

Parkeren Enkhuizen haven

Parkeren bij de haven van Enkhuizen? Dat is zeker een slim idee en kan gemakkelijk. Op loopafstand van de haven heb je bijvoorbeeld het parkeerterrein van Station Enkhuizen.

Alvast veel plezier in het centrum van Enkhuizen!