Koopzondag Enkhuizen 2023: alles wat je moet weten!

Uitgaan
Alle informatie over de koopzondag in Enkhuizen!
Alle informatie over de koopzondag in Enkhuizen! (Foto: Adobe Stock)

ENKHUIZEN - De koopzondag in Enkhuizen is een perfect moment om gezellig door het centrum van de stad te wandelen. De meeste winkels zijn tegenwoordig wel open op zondag, op een enkeling na. Maar waar kun je het beste winkelen in Enkhuizen? En hoe zit het met parkeren? In dit artikel lees je alles over de koopzondag in Enkhuizen.

Wanneer is er koopzondag in Enkhuizen 2023?

Elke eerste zondag van de maand is het koopzondag in Enkhuizen! Een geweldige gelegenheid om te gaan winkelen of de wekelijkse boodschappen te doen. De historische binnenstad biedt de perfecte ambiance om te shoppen en te genieten van de omgeving.

De winkels in Enkhuizen binnenstad hebben de vrijheid om te beslissen of zij op koopzondag in Enkhuizen hun deuren openen. Deze koopzondagen bieden daarom de kans om bijzondere, exclusieve of lokale winkels te ontdekken die anders misschien niet open zijn. Dus, als je een rustige en ontspannen zondag wilt doorbrengen en tegelijkertijd wilt genieten van een beetje shopping, is de koopzondag in Enkhuizen iets voor jou!

Koopavond Enkhuizen

Iedere vrijdagavond het het koopavond in Enkhuizen. De winkels zijn dan extra lang open, zodat je genoeg tijd hebt om alles te vinden wat je nodig hebt. De koopavond in Enkhuizen duurt op vrijdag tot 21:00 uur.

Openingstijden koopzondag Enkhuizen

Tijdens de koopzondag in Enkhuizen zijn de meeste winkels geopend tussen 12:00 en 17:00 uur. Dit biedt de perfecte gelegenheid om te winkelen, te ontspannen en te genieten van de historische sfeer van de stad.

Locatie koopzondag Enkhuizen

De koopzondag in Enkhuizen vindt plaats in de historische binnenstad en bij de haven. Bezoekers kunnen hier genieten van de prachtige omgeving en tegelijkertijd winkelen bij diverse winkels. De locatie draagt bij aan de unieke ervaring van de koopzondag in Enkhuizen.

Parkeren koopzondag Enkhuizen

Bezoek je de binnenstad van Enkhuizen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om gratis te parkeren:

  • Blauwe zones bij de winkels (max. 3 uur met parkeerschijf)
  • Parkeerterrein bij de AH Molenweg (max. 2 uur met parkeerschijf)
  • Dirck Chinaplein nabij NS station (onbeperkte tijd)
  • NS station en Enkhuizerzand (onbeperkte tijd)

Parkeren in Enkhuizen kan gemakkelijk. Alle andere parkeerplaatsen in de binnenstad behoren tot het gebied voor vergunninghouders. Inwoners van de binnenstad en bedrijven die in de binnenstad zijn gevestigd hebben een parkeervergunning nodig.

Winkelstad Enkhuizen

Enkhuizen is een prachtige winkelstad gelegen aan het IJsselmeer en het Markermeer. Het historische centrum perfecte locatie voor de koopzondag in Enkhuizen. Met de vele smalle straatjes en oude gebouwen ademt het de sfeer van vroegere tijden.

Er zijn diverse winkels te vinden in Enkhuizen. Van grote ketens tot kleine boetiekjes en speciaalzaken, er is voor ieder wat wils. Voor mode en accessoires kun je terecht bij de vele kledingwinkels en schoenenzaken. Ook zijn er verschillende winkels met leuke souvenirs en cadeau-artikelen. Verder zijn er tal van ambachtelijke winkels waar je heerlijke streekproducten kunt kopen, zoals kaas en chocolade.

Naast het winkelen kun je in Enkhuizen ook genieten van de prachtige omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken door de oude stad of langs de haven. Ook zijn er verschillende musea en historische gebouwen te bezichtigen.