Dodelijke schietpartij Beeksteeg Haarlem: man (31) en vrouw (22) aangehouden

112-nieuws
Het slachtoffer van de schietpartij in de Beeksteeg overleed dinsdag aan zijn verwondingen.
Het slachtoffer van de schietpartij in de Beeksteeg overleed dinsdag aan zijn verwondingen. (Foto: Nieuwsfoto.nl/Laurens Bosch)

HAARLEM - In het onderzoek naar de fatale schietpartij in de Beeksteeg van zondag, waarbij de 45-jarige Dirk Zwitser om het leven kwam, zijn een 31-jarige man en een 22-jarige vrouw aangehouden. Dat meldt de politie.


Schietpartij Beeksteeg: aanhoudingen

De mannelijke verdachte, die geen vaste verblijfplaats heeft, zit momenteel vast. Ook de betrokkenheid van de Haarlemse vrouw bij het incident, wordt nog onderzocht.

De politie, die verder niets kwijt wil, zet het onderzoek voort. Iedereen die meer weet over de fatale schietpartij in de Beeksteeg, wordt opgeroepen dit tipformulier in te vullen.


Schietpartij Beeksteeg: omstreden motorclub Hardliners

Het 45-jarige slachtoffer raakte zondagavond zwaargewond bij een schietincident in de Beeksteeg. De politie bevestigde dinsdag dat wordt onderzocht of de schutter lid is van omstreden motorclub de Hardliners.

Tekst gaat door onder de foto

dirk zwitser schietpartij haarlem beeksteeg
Steunbetuigingen voor de doodgeschoten Dirk Zwitser. (foto: Ad Timmers)

Het slachtoffer werd na de schietpartij direct met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Aan de knal van het schot ging een kreet van een vrouw vooraf. Volgens de politie zou de vrouw zijn geslagen. Direct daarna is een witte Caddy-bestelwagen weggereden. De bestelbus werd door de politie later aangetroffen in Zandvoort. Er zat toen niemand meer in. De bestelbus is in beslag genomen voor nader onderzoek. Ook hierover wil de politie verder nog niets kwijt.